Автор
Пепа Попова - Пепита

Дъщерята на Кейт Мос Лила позира за Vogue и каза, че като дете е смятала майка си за „стара“ и „скучна“

Лила Мос, дъщерята на култовия модел Кейт Мос, за първи път се появи на корицата на британския Vogue и разказа в интервю за връзката си с майка си и развитието на собствената си моделска кариера.
19-годишната Лила също сподели детски спомени за това как е възприемала славата на майка си.

View post on Instagram
 

"На осем години започнах да осъзнавам, че папараците се интересуват от нея по някаква причина. След това отидох в гимназията и всички бяха като: „О, майка ти е Кейт Мос!“ И когато си толкова млад, не мислиш за това, което говориш, а аз често отговарях: „Откъде знаеш коя е тя? Тя е стара! Тя е стара и скучна!“
- сподели Лила.

Репортерите, преследващи майка й, са били толкова постоянна част от живота й в детството, че първата й дума е била "наци" – начина, по който наричала папараците, когато все още не можела да произнесе цялата дума.
Малката Лила постоянно се стремяла да защити майка си от фотографи.

View post on Instagram
 


"Имам снимка, на която съм с кожено палто и сякаш ръмжа. Опитвах се да предпазвам мама от камерите. Всички нейни приятели казват, че съм бил толкова много груба към фоторепортерите. Бях напълно сериозна. И също често копирах мама. Тя винаги навеждаше глава и не гледаше към камерата, така че аз повтарях това. Все още го правя сега"- каза Лила.

Моделът също така сподели, че тя и майка й имат много общи хобита, например и двете обичат да гледат „Закон и ред“ и всички криминални предавания в Netflix. Освен това Лила се възхищава на стила на майка си и обича да заема елементи от гардероба й като палта Saint Laurent и чанти Chanel. Лила също така посочи Saint Laurent като своя любима марка. Кейт едва ли има нищо против от това, че често не намира дрехите си в гардероба, защото според Лила звездата на модния подиум от 90-те вече е по-склонна да носи анцузи.


"Вероятно ще ме мрази за това. Тя не иска никой да знае, че носи спортни панталони" — отбеляза Лила.

Има и неща, в които майката и дъщерята са различни една от друга.

View post on Instagram
 


"Обичам да съм навреме, а майка ми обича да закъснява" — призна Лила с усмивка.

View post on Instagram
 

Лила каза още, че майка й не е била ентусиазирана от факта, че дъщеря й иска да стане модел:
Майка ми винаги ме е обезкуражавала да работя като модел. Тя винаги казваше: „Ако искаш, можеш да опиташ, но не бих те посъветвала“.

View post on Instagram
 

Сега Лила работи с агенцията за модели на майка си и признава, че първите стъпки са й били трудни, защото в началото била много срамежлива и се е чувствала притисната пред камерата.

От настоящата сесия обаче се вижда, че вече няма и следа от първоначалните притеснения.