Автор
Woman.bg

Дъщерята на Кейт Мос подписа първия си договор

Тя може да е дъщеря на един от най-известните супермодели на планетата, но Лила Грейс Мос успя да остане достатъчно време извън светлината на прожекторите. Досега! Дъщерята на супермодела Кейт Мос и Джеферсън Хак – главен изпълнителен директор на Dazed Media, която само преди няколко дни навърши 16 години, официално направи своя дебют като модел. Той дойде като подарък за рождения ѝ ден под формата на рекламен договор с Marc Jacobs!

Дизайнерът на компанията е близък приятел на семейството от години и за първи път среща Лила през 2008 г. Защо ѝ е предложил да бъде лице на най-новата му козметична линия, научаваме от самия него от профила му в Инстаграм.

View post on Instagram
 

„Когато срещнах Лила Мос за първи път през 2008 г., бях на ваканция в Ибиса и трябваше да отскоча до Форментера, за да се срещна с майка ѝ – Кейт Мос, и други приятели. Тогава Лила беше само на шест, но нейните характер и красота бяха видими. Следващият път, когато срещнах Лила, беше през 2011 г. на сватбата на майка ѝ, а красотата ѝ беше разцъфтяла още повече. Миналият юли беше последният път, когато се видях с Лила. Кейт я беше довела със себе си по време на снимките на кампанията с нейно участие за моята козметична линия. Беше сюрреалистично да видя Кейт и Лила една до друга. Срещата ми върна спомени от първия път, когато се запознах с Кейт Мос – тогава тя беше само на 18. Красотата на Лила, нейното търпение, уравновесеност и доброта направиха този проект много по-специален, отколкото очаквах. Тя влизаше с лекота и грациозност във всяка визия, в която трябваше да се превъплъти. Благодаря ти, Лила, че беше част от този невероятно специален проект", пише самият Марк Джейкъбс в Инстаграм.

Красивата Лила, която си направи профил в Инстаграм едва в края на септември тази година, вече е събрала повече от 15 000 последователи.

View post on Instagram
 

Всъщност това не е първият път, когато Лила Мос влиза в света на модата. През май 2017 г. тогава 14-годишната Лила позира за козметичната марка The Braid Bar, за която се снима с плътни плитки, вплетени в косата ѝ.

Първата изява на Лила като манекенка обаче се случва през 2016 г. Тогава Лила Грейс се снима за корицата на италианското списание Vogue в компанията на майка си. Това е и първата изява на Лила като модел, а черно-белите фотографии на майка и дъщеря са включени в юнския брой на престижното издание.

View post on Instagram
 

С бащата на Лила Кейт Мос има връзка от 2001 г. до 2004 г. Лила Грейс се ражда през 2002 г., а през 2011 г. Кейт Мос сключва брак с музиканта Джейми Хинс.

Четете още: Кейт Мос шокира с наедряла фигура