Неотдавна ви дадохме идея за спа педикюр, който е в състояние да събуди, освежи и разкраси крачетата ви след дългата зима.

Вярваме, че много от вас ще се възползват от тази великолепна услуга. Гарантираме, че ще почувствате стъпалата си като нови.

Днес искаме да продължим темата за грижа за краката и педикюра, като ви дадем още две идеи за глезенето им в началото на пролетта.

Ако искате да сте „бързи, смели, сръчни” в грижата за стъпалата, изпробвайте следната маска за крака с ябълков сок:



Смесват се 3 супени лъжици ябълков сок, 5 супени лъжици зехтин и 2 супени лъжици мед. Всичко се разбърква добре до получаване на хомогенна смес.

С помощта на памучен тампон маската се нанася за 20 минути на краката. Изплаква се с топла вода без да се използва сапун.


След дълъг и напрегнат ден нашите крачета имат нужда от почивка и освежаване. А това става най-сполучливо в приятна вана.

Необходимо е да си отделите десетина минути. Силно препоръчваме следващата вана за уморени крака с разширени вени.



В леген със средни размери поставете хладка вода. Добавете една капачка масажно масло. Ако разполагате с подобни биопродукти на натурална основа, изберете лавандула за разширени вени, бор за уморени крака, лимон за свежест.

Ако не разполагате с масло, добавете една супена лъжица морска сол или сол за вана.

Разбъркайте и потопете краката си да отпочинат за около 8-10 минути.

След ваната подсушете добре краката си с мека кърпа. Можете да ги намажете с крем или масажно масло.


Правете ваната 2-3 пъти в седмицата и ще останете поразени от ефекта й върху краката ви.

Нека споменем и нещичко за педикюра и актуалните цветове в лаковете за нокти.


Една от основните тенденции са пастелните цветове (полупрозрачните бели, бежови, розови и кафяви нюанси), които изглеждат много елегантно и стилно.



Не пренебрегвайте ярките наситени нюанси, но имайте предвид, че те подчертават формата на ноктите ви.

Тъмните цветове на педикюра няма как да не се харесат на по-екстравагантните дами. Този лак изглежда особено ефектно в съчетание с обувки в тон или в контраст с него.