Нова ужасяваща "мода" е плъзнала в интернет пространството и обсебва съзнанието на все повече любители на екстравагантния вид от известно време насам. Експерти от сферата на естетическата хирургия са силно обезпокоени от все по-нарастващия интерес към нея и предупреждават, че въпросният необичаен тренд носи сериозни рискове за здравето.

Става дума за т.нар. ''дяволски устни'', за чиято направа се инжектира чувствително количество хиалуронова киселина, която предизвиква доста странно видоизменение на устните.

View post on Instagram
 


Началната точка, от която необикновената мода тръгва, е Русия, където потребителка с името Александра Гонт първа прилага и демонстрира на профила си в Инстаграм експеримента върху собствените си устни.

Резултатът е, меко казано, потресаващ! За вас не знаем, но ние определено сме в недоумение от подобен интерес сред младите хора и не смятаме да подлагаме естествените си устни на такова чудовищно видоизменение.

Самата Гонт обаче не мисли така. Твърди, че новите ѝ устни я карат да се чувства различна и много по-красива отпреди. По думите ѝ процедурата била абсолютно безопасна.
Мнението на специалистите обаче е на другия полюс. ,,Неправилното инжектиране на тази киселина върху толкова деликатна зона като устните би могло да засегне кръвоносните съдове, причинявайки съсиреци и некроза на тъканите'', категорични са в преценката си те и предупреждават хората да не залитат към тази наистина стряскаща „мода“.

View post on Instagram
 


Въпреки апела на естетическите хирурзи обаче интересът към „дяволските устни“ набира все по-голяма популярност сред младите хора и от двата пола. Наскоро някои естетически клиники от Западна Европа съобщиха чдори, че броят на запитванията дали се прилагат процедури за ''дяволски устни'' ставал все по-голям.

____

*И понеже Коледа наближава, а ние от woman.bg вярваме в магията на този празник, тази година ще раздаваме подаръци. Много подаръци! Регистрирайте се Т У К и вижте какви изненади сме ви приготвили заедно с Лора и Стоян.