Автор
Woman.bg

Джейн Бъркин остави името си на чантите на Hermès (видео 18+)

Прочутата английска актриса и певица Джейн Бъркин премисли и реши да не се отказва нейната фамилия да бъде използвана за име на модели чанти на Hermès.

Припомняме ви, че 68-годишната звезда беше възмутена от жестокото отношение към крокодилите, от чиято кожа се изготвя въпросния популярен аксесоар. Джейн се разтревожи, след като гледа документален филм, направен по поръчката на организацията за хуманно отношение към животните PETA. В него е показано как се дерат живи крокодилите - факт, който веднага накара модната икона да поиска от Hermès да преименуват чантите „Бъркин“.

Освен това Бъркин обяви, че се присъединява към петицията на актьора Хоакин Финикс "да изхвърли екзотичните кожи от гардероба си" в знак на протест срещу "милионите влечуги, убивани всяка година, за да се превърнат в обувки, чанти, колани и други аксесоари", предаде "Ройтерс".

Модните идоли на звездите

Джейн Бъркин като млада

Към днешна дата обаче Джейн и модният гигант Hermès се разбраха и прословутата чанта ще продължава да носи нейното име, тъй като тя е удовлетворена от мерките, които модната марка е взела по нейно искане.

Представител на Hermès съобщи тези дни, че целият процес по производството на чантите е бил внимателно проверен и е предупредена фермата за крокодили, намираща се в щата Тексас, относно спазването на инструкциите и стандартите за отглеждане и убиване на крокодили. Бъркин е останала доволна, уточняват от модната марка.

Джейн Бъркин в наши дни

Знаменитостите са пословични любители на дамските чанти Birkin, като са готови да чакат с години и да плащат над 150 000 долара за тези продукти.

Преди няколко месеца такава чанта от крокодилова кожа с диамантена закопчалка постави рекорд за най-скъпо продадената чанта на търг на "Кристис" в Хонконг, след като бе закупена за 220 000 долара.

Внимание, видеото съдържа кървави кадри и не е подходящо за хора със слаби нерви!