Автор
Woman.bg

Ефектът на пеперудата – най-ярките обувки на идното лято

Пеперуди, пшенични класове, нежни листенца, раирани токове, платформи, каишки, катарами, панделки и ленти – колекциите пролет-лято 2011 г. ни карат да започнем да си представяме предстоящото лято още отсега.

На снимките в нашата Галерия ще видите най-оригиналните обувки за идния сезон.

Според източните вярвания да видите пеперуда е добра поличба. Сара Бартън, която е новият креативен дизайнер на Alexander McQueen, се е погрижила тези прекрасни въздушни създания да са винаги с нас. В колекцията пролет-лято 2011 дизайнерката представи обувки, украсени с декоративни пеперуди и пшенични класове.

През новия сезон Миучия Прада избра за своя муза танцьорката и певица Джоузефин Бейкър – иконата на 1930-те години. “Време е да бъдем смели”, решава дизайнерката и пуска на подиума манекенки, обути с боти с гумена подметка и сандали от плетена кожа.

Джон Галиано украсява обувките си с разноцветни ленти, а Албер Елбаз – с метални елементи. Марк Джейкъбс черпи вдъхновение от Африка - дивите тигри, жирафи и зебри красят не само роклите и блузите на Louis Vuitton, но и сандалите, чиито токчета приличат по-скоро на изящни копитца.

Дали тези дизайнерски идеи са практични? Едва ли. Но без съмнение са произведение на изкуството.

Обувките, които сме подбрали, можете да видите тук


Ако пък искате да си спечелите мечтания от вас чифт обувки, участвайте в играта на Kolektiva.bg и Woman.bg