Автор
Пепа Попова - Пепита

Ех, Chanel! Обожаваме тези ревюта (вижте новите модели)

Модна къща Chanel знае как да накара хората да говорят за нея, дори когато не организира мащабни шоута. Креативният директор на марката Виржини Виар показа новата пролетно-лятна колекция не на обичайната локация Grand Palais, който сега е в процес на реконструкция, а в по-камерния Дворец на инвалидите.

Шоуто бе посветено на деветдесетте - епохата, когато моделите се усмихваха на подиума и не се колебаеха да позират за фотографите.

"Когато за пръв път започнах да работя в модната индустрия, фотографите бяха много близо до модния подиум и буквално се чуваше звука от техните светкавици. Наистина ми харесваше тази атмосфера и много исках да я повторя", сподели Виар зад кулисите на шоуто.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 



Трябва да признаем, че успя да предаде настроението от началото на 90 – подходящ декор, музиката на Джордж Майкъл и светкавиците на камерите помогнаха виртуално да ни върне назад във времето, не без препратки към наследството на Chanel.
По-наблюдателните фенове на марката моментално разпознаха шоуто на сезон пролет-лято 1993, в което Карл Лагерфелд обърна много внимание на плажната визия, а различните му черно-бели бански с разпознаваемо лого се превърнаха в истински символ на епохата. Виар също заложи на тези два контрастни цвята, като щедро ги подправи с ярки аксесоари и много бижута. Друг знак на уважение към Лагерфелд в тази колекция бе розовият туид. Виржини Виар признава, че тогава просто го е мразела, но сега, напротив – обожава го. На съвременните фенове на Chanel тя предлага да го носят под формата на закачливи мини рокли и костюми с къси панталони и жилетки, а за тези, които обичат по-деликатни нюанси в колекцията има обширна пастелна линия - от нежен шам фъстък до лимон

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram