Ето 5 навика, които ви правят по-грозни и състарени, без да подозирате

04 юни 2020 | 06:34
21700
0
снимки: Unsplash, Instagram
0

Съкровеното желание на всяка дама е винаги да бъде красива и никога състарена. И макар много жени да се стараят в тази посока, а други да имат страхотен ген – и двата типа допускат някои основни грешки, които хем ги състаряват, хем никак не ги ласкаят. Вижте кои са те и не ги допускайте никога:

Бягството от цветните дрехи

Много дами правят грешката да се обличат като вдовици в траур и бягат от цветните дрехи като дявол от тамян. Това е огромна грешка, защото черното, може и да е елегантно, но определено ни състарява и придава прекалена сериозност на цялата ни визия. Младостта се крие в свежите цветове, не ги избягвайте!

жена

Тежкият грим

жена

Повечето суетни жени обожават да станат 1 час по-рано, за да се намажат хубаво с всичките си гримове и благодарение на това, когато излязат навън, светът да каже „Ах!“. Истината е обаче, че тоновете макияж никога не са във ваша полза, освен ако няма да се показвате по телевизията, но това е съвсем отделна (и доста сложна) тема. Ако искате да изглеждате, на колкото сте или дори по-млади, избягвайте дебелата черна очна линия, черния контур, който много често си правите върху долния клепач и стряскащото червено червило, освен ако не ви отива страшно много и това не е единственият акцент в грима ви. Залагайте на леките сенки, не използвайте фон дьо тен всеки ден и изобщо – разглеждайте гримовете като опция да подчертавате съвършенствата, а не да прикривате недостатъците си.

Прекалено впитите дрехи

жена

И като цяло дрехите, които мислите, че ви стоят много секси, но всъщност подчертават това, което не е за подчертаване. Много жени правят грешката да обличат дрехи, които не са им по мярка и са прекалено тесни за тях. Същото така често и не съобразяват кройката с фигурата си. Не бъдете от тях. Носете дрехи, от които не ви изскачат гърдите и които не ви пречат да седнете нормално. Намерете точния си размер.

Тоновете бижута

жена, бижута

Има една особена порода жени, които гледат на бижутата като на играчки, а на себе си – като на коледна елха, която непременно трябва да засияе. Недейте. Тоновете бижута никога не са признак на вкус и стил, напротив. И не забравяйте какво е казала Коко Шанел: „Когато си слагате аксесоари, махнете последното, което сте сложили.“Туниките


Това е обратният случай на впитите дрехи. Някои дами се чувстват много по-сигурни, когато „крият“ закръгленото си дупе или коремчето си под огромна туника. Момичета, ако сте от тях и четете това, извхърлете тези чували, с които се увивате, защото изобщо не си правите услуга. Тази дреха ви кара да изглеждате по-едри и мислейки си, че скривате недостатъкът си, вие просто го увеличавате.

Надяваме се, че сме били полезни и изчерпателни, но ако се сещате за някоя друга грешка, свързана с визията, която много жени допускат, можете да ни допълните в коментарите.

Четете още: PEPCO - магазините, в които българските жени се влюбиха. Каква е тайната?

Коментари

Добави Коментар

Най-четени