"Академията за мода" в България, с председател проф. Любомир Стойков, обяви на бляскава церемония вчера родните знаменитости, които получиха отличието "Модна икона" за 2018 година.

Преди раздаването на отличията по време на модния спектакъл гости, светски личности и журналисти, изгледаха много дефилета и се насладиха на тоалети от различни брандове.

По котешката пътека в столичен хотел дефилираха добре познати модели от родния подиум, сред които и чаровната Вероника Стефанова, която е бременна в 5-и месец и коремчето вече ѝ личи. Независимо от това обаче тя все още продължава с изявите.

По един тоалет, тематично подбран за събитието, показаха и носителите на „Златна игла“ - дизайнерите Жана Жекова, Иван Донев, Мариела Гемишева, Вяра Георгиева, Теодора Спасова, Антония Йорданова, Меги Петкова и Николай Божилов.

Отличията за най-стилни българи се раздават за десета поредна година. Този път отличените бяха - омбудсманът Мая Манолова, която получи специална награда за най-стилен политик и общественик, както и бизнес дамите Юлияна Дончева и Мая Антова, които бяха отличени в категория "Бизнес". Журналистът Кристина Патрашкова спечели в категорията "Медии и журналистика", издателят Жаклин Вагенщайн бе първа в категория "Култура", актрисата Яна Маринова и певецът и актьор Орлин Павлов спечелиха в категория "Изкуство". Всички те бяха подбрали специални тоалети за събитието, като този път направи впечатление, че черното не беше основен акцент в облеклото им.

По традиция водещ на събитието бе моделът Гери Дончева, която смени два дизайнерски тоалета.