Автор
Woman.bg

Ето как да си направите маска сами вкъщи (Видео)

Не, този път няма да коментираме Седмицата на модата в Париж или Милано… Или поне не тенденциите, които виждаме на подиума. Този път тенденциите идват директно от улицата, а кодовата дума е „коронавирус”.

Може да ви звучи странно, но дори в момент на пандемия някои хора искат да изглеждат добре. И малко по-бляскави. Така де, пандемията или изолацията в никакъв случай не трябва да ни карат да се отпускаме. И у дома можем да изглеждаме секси. И пижамите си имат стил. Дори маските са фешън.

Не вярвате? Вижте тогава как го правят известните.


Някои предпочетоха традиционните сини маски, които всеки може да си купи от аптеката (с малко повечко късмет). Традиционалист в това отношение е Кейт Хъдсън.

View post on Instagram
 

Но ако наистина държите на външния си вид, помислете за нещо по-марково. Например, Gucci или Balmain…

При някои модели присъстват така актуалните за сезона бляскави елементи. На такъв е заложила Марджъри Харви, съпругата на известния комик Стив Харви.

View post on Instagram
 

Гуинет Полтроу пък е изцяло в черно.

View post on Instagram
 

Удобен стайлинг ни предлага и младата дизайнерка Амина Муади.

View post on Instagram
 


Всъщност можете да си направите маска и у дома
.
Тя ще ви предпазва в рамките на 2 до 4 часа. Т.е. достатъчно време да отидете и да си напазарувате от магазина или аптеката онова, което ви е нужно. За целта имате нужда от парче плат и малко тънък, плосък ластик.


Можете да си направите лесно маска с филтърен „джоб”, която да перете у дома. YouTube е пълен с клипчета как точно да скроите и ушиете. Няма да ви отнеме повече от половин час.
Можете да си направите няколко, за всеки случай или за да дадете на близък човек и приятел.

Имате достатъчно време, трябва ви малко вдъхновение. И така хем ще се сдобиете с нещо ценно и полезно, хем ще се забавлявате. Защото шиенето си е идеално хоби за време на карантина.