Автор
Woman.bg

Ето я първата пухкавелка, която наеха от Victoria Secret

Случи се! Най-после, за пръв път в историята си, гигантът за бельо Victoria`s Secret подписа договор с plus size модел. Всеки, който следи безпощадния свят на модата, знае колко е трудно да си пробиеш път към върха, особено ако имаш няколко излишни килограма отгоре. Е, така бе до вчера, днес вече е различно. Сега подиумите приветстват пълните момичета с широко отворени обятия. И дори последният световен бранд, който отричаше plus size моделите, се примири с новата тенденция.

Моделът, който има щастието да работи с Victoria`s Secret, е Али Тейт Кътлър, която се гордее с размера на дрехите си. Младата дама определено влиза в категория „пищна“, особено ако до нея застанат легендарните ангели на бранда. Красавицата носи размер 14 (българско L) и не е сред най-типичните plus size модели. Али Тейт Кътлър работи с Victoria`s Secret за най-новата им рекламна кампания, която е колаборация с лондонския бранд Bluebella.

Пищната красавица сама обяви вълнуващата новина с публикация в Инстаграм. Ето какво сподели тя с последователите си:

View post on Instagram
 


„Вярвам, че съм първият модел на Victoria`s Secret с размер 14 и че това е гигантска стъпка в правилната посока за компанията. Това е марка, която не спирах да идеализирам, когато бях тийнейджърка. Размер 14 е напълно стандартен за жените в Америка и съм толкова щастлива, че Victoria`s Secret взе решението да използват мен като модел за този размер.“

Според Али в медиите и в модата трябва да има повече модели с размер 14, тъй като той е стандартен за жените в САЩ. И марки като Victoria`s Secret трябва да се вслушват повече в това, което им подсказва публиката и от какво имат нужда жените. Това е правилният път към поддържането на успеха.

Една от причините модният гигант да заложи на plus size модел за най-новата си колекция, е марката Bluebella, с която в момента работи съвместно. Лондонският бранд поддържа политиката, модерна за повечето марки в момента, а именно „да обичаме тялото си такова, каквото е“.

View post on Instagram
 


Припомняме ви, че неотдавна един от директорите на Victoria`s Secret изтъкна, че единствената причина, заради която марката не е дала поле за изява на закръглените модели, била липсата на интерес от страна на публиката.

А вие мислите ли, че Victoria`s Secret наистина ще повярва, че и пълните жени са красиви? Какво е мнението ви за plus size моделите?

Четете още: Когато модата е изкуство: келтски костюми и романтичен тюл превземат подиума