Автор
Woman.bg

Ездата вече не е това, което беше - Катя Дунева я направи по-стилна от всякога с Horse Fashion Edition

Ездата вече не е това, което беше, поне не и след представянето на новата колекция на Катя Дунева, кото издигна стила до нови нива.

Носителката на титлата „Мисис България 2007“ Екатерина Дунева засне специална фотосесия със своята нова линия за ежедневна езда и състезания. Издържана в стила на висшата английска школа по езда, зимната колекция Forever Lifetime Premium Collection True Bulgarian Style Winter`2019 включва елегантни сака, съчетаващи еластичност, деликатност и бричове, подпомагащи комфортното задържане върху седлото с помощта на грип система за по-добро сцепление.



Вдъхновени от постиженията на българския национален отбор по конен спорт и от талантливите деца на България, моделите в линията се отличават с изключително изчистени силуети, естествени материи и прецизни кройки - нишката, която свързва модата с шампионите по езда. Плътните, вятъро-устойчиви материи, специално доставени от Швейцария, Италия и Франция, придават голяма доза аристократичност на новата колекция на единствения бранд у нас за езда Horse Fashion Edition.



За цветовата гама в линията, вдъхновението и високите изисквания, пред които е била изправена, дизайнерът Екатерина Дунева споделя: „Съзтезателният екип на ездача по време на състезание е подчинен на строг протокол по изискванията на Международната федерация по конен спорт. До състезание се допускат ездачи само с бял или бежов брич и тъмно сако. Конната езда е аристократичен спорт, в който грациозността и красотата са винаги на първо място“ – категорична е красавицата и допълва: „Ездата преди всичко ни прави щастливи. Това е спорт, който подобрява общото физическо и емоционално състояние, лекува депресията, подпомага стягането на мускулатурата, тонизира и не на последно място – гори калории.“



Още интересни и любопитни факти за ездата:

- Само един час езда може да изгори около 360 калории – горе-долу равняващо се на калориите, които съдържа един хамбургер.
- Доказано е, че ако започнете деня си с ранна езда, това ще увеличи притока на кислород в мозъка ви, което ще намали риска от загуба на паметта, диабет, както и различни сърдечно-съдови болести.
- Ездата изключително добре тренира гръбначния стълб. Когато конят бяга, особено в бърз галоп гръбначният стълб на ездача се движи, така че най-дългият гръбначен мускул, наречен longissimus dorsi, се стимулира интензивно и се развива много по-правилно, отколкото при други спортове или във фитнес залата.
- Развива и оказва влияние върху всички бедрени мускули – стяга бедрата и ги прави по-грациозни.
- Ефективен алтернативен метод за терапия на деца с изразени физически увреждания. Подобрява качеството им на живот, като ги извежда на открито, раздвижва ги и създава взаимодействие между детето и коня, подобрявайки тяхното емоционално и физическо състояние. Конят възпроизвежда движения и ги предава на детето, стимулирайки по уникален начин мускулите и вестибуларния апарат.