Автор
Woman.bg

Fendi Resort 2020: Провокация и елегантност на име "Глория"

Resort 2020 е първата колекция на Fendi, създадена без намесата и насоките на покойния Карл Лагерфелд. Такава огромна, незаменима загуба очевидно се усеща дълбоко, но преходът е безпроблемно осигурен от Силвия Вентурини Фенди, която през целия си живот работи рамо до рамо с Лагерфелд. Именно нейна е идеята за темата на колекцията – оказва се, че творческият процес за сезона започва с частна прожекция за екипите на Fendi на трилъра на Джон Касаветис от 80-те - "Глория", с участието на неговата съпруга Джина Роуландс. Именно интригуващият и секси характер на Роуланд се превръща в отправна точка на колекцията за следващия летен сезон.
Във филма гардеробът на бившето момиче на повикване и любовница на гангстер е проектиран от френския дизайнер Емануел Унгаро, който придава на Глория стилен, но провокативен външен вид, елегантен, но в същото време съблазнителен. Същото настроение бе подчертано в предложенията за дневно облекло в колекция Resort на Fendi, където видяхме една ексцентричната игра между мъжкото и женското, свободни силуети с по-мек и по-флуиден подход при конструирането. Нестандартният микс между строгост и чувственост бе представен чрез поредица от костюми, комбиниращи сака с по-остри форми с трапецовидни миди поли в много случаи асиметрично скроени и с дълбоки секси цепки, разкриващи голи крака и кожени ботуши с висок ток.

Като почит към съблазнителния стил на Роуландс, черният костюм с блейзър и плисирана миди пола от копринен жакард е наречен „Глория“: това е шаблонът за няколко вариации по темата, като най-бляскавата версия е в топло кафяво и от кожа.
Щампована лачена кожа в пламтящо червено добави щипка дързост на класическото палто, а меката черна кожа под формата на миди поли - много чувственост. Кожата е също така предпочитана материя за панталоните с висока талия и широки крачоли, вдъхновени от 80-те години, които бяха комбинирани с шикозни копринени блузи или спортни блузони от норка.

На логото отново бе дадена главната роля – видяхме го разиграно изключително изтънчено и последователно в цялата колекция под формата на дискретни принтове върху копринени пижамени костюми, леко изкачащо под формата на вложки в полите и дори върху палтата от норка.