Автор
Woman.bg

Fendi със специално шоу в Рим в памет на Карл Лагерфелд

По време на представянето на есенно-зимната колекция на Fendi в Милано през февруари тази година, марката емоционално почете легендарния дизайнер Карл Лагерфелд, който почина дни преди ревюто с песента на Дейвид Бауи "Heroes" и прощално дефиле на моделите на този музикален фон.

Но сега италианската модна къща планира нещо много по-грандиозно. Датата на шоуто вече е известна. Fendi ще покаже колекция, посветена на покойния Карл Лагерфелд, който бе креативен директор на марката в продължение на 54 години, на 4 юли в Рим.

Италианската столица е специално място за Fendi. Именно там за 90 годишния юбилей на бранда Карл Лагерфелд организира грандиозно шоу, представяйки колекция висша мода пред известния фонтан Треви (който беше възстановен отчасти с финансовата подкрепа на модната къща).

View post on Instagram
 

Изключително тъжни сме след смъртта на Карл, който беше душата на тази къща. Това е може би най-дългата връзка между модна къща и дизайнер. През юли ще представим шоу в Рим, което ще бъде посветено на работата на Карл във Fendi, ” каза Бернар Арно на прес-конференция.

View post on Instagram
 

Кой ще заеме поста на креативен директор на марката, все още не е известно, а новата колекция ще бъде разработена от творческия екип на марката и Силвия Вентурини - креативният директор на линията аксесоари и мъжко облекло. След шоуто колекцията може да бъде видяна на специално изложение. Подробностите за мястото и времето все още се уточняват.

View post on Instagram