Казахстанци изпаднаха в шок и недоумение, след като се оказа, че финалистка на конкурс за красота всъщност е мъж.

22-годишната Алина Алиева, която победи 4000 момичета и стигна до финала на Мис Казахстан, всъщност е Илай Дяглиев, разкри самият мъж, престорил се на дама, за да участва в съревнованието.

Той заяви, че подбудите му са били съвсем невинни и че решава да се включи в конкурса след спор с приятели относно стандартите за красота.

"Можете да видите много млади момичета, които изглеждат еднакво: с идентичен грим, идентичен стил. Следват трендовете, защото мислят, че това ги прави красиви, а това далеч не е така."

Илай признава, че решава да се разкрие, защото по негови думи цялата история стигнала прекалено далеч. След като се превръща във фаворитка на казахстанците, хиляди го подкрепят в онлайн гласуването и стига до финал.

След признанието му организаторите са стъписани и веднага изключват мъжа от финала, като на негово място идва първата резерва Айкерим Темикарова, която е събрала далеч по-малко подкрепа от онлайн гласуването.

View post on Instagram
 

Припомняме ви, че преди години подобен случай шокира и Русия. Тогава студентът Андрей Нагорни спечели женски конкурс за бельо, представяйки се за дама.