Автор
Пепа Попова - Пепита

H&M и Giuliva Heritage представиха обща колекция, посветена на устойчивостта

Преди броени дни видяхме резултата от едно интересно сътрудничество между H&M и луксозната италианска модна марка Giuliva Heritage. Позната със своите неповторими кройки, семейната компания пренася класически силуети от мъжкия гардероб в необятния свят на дамската мода. Страстта на основателите на Giuliva Heritage – Герардо Кавалиере и Маргарита Кардели Кавалиереса - са страхотните материи и луксозната, пренасяща се от поколение на поколение, мода. Заедно с H&M, двойката създаде нов модерен прочит на италианското наследство и колекция, изработена от материали с устойчив произход, в синхрон с философията и на двата бранда, използвайки рециклирани материи във всичките си модели.

View post on Instagram
 

През първите стъпки на Giuliva Heritage, Маргарита често взимала назаем модели от гардероба на съпруга си. Придържайки се към тази линия на работа Giuliva x H&M включва традиционни ризи, сака с изразена кройка и тренч палта, изработени от рециклирана вълна, рециклиран полиестер и органичен памук. Друга част от колекцията са ефирни блузи, рокли, както и костюми в две части, предлагайки консистентен и класически гардероб.

View post on Instagram
 

Цветовата палитра се състои от бежови нюанси, светло и тъмносиньо, както и бордо с акценти от райе и шотландско каре с добавени детайли като набрани деколтета, обемни ръкави и модели с висока талия.

Съвместната ни работа с H&M, върху колекцията, беше страхотно изживяване. Заедно ние създадохме непретенциозни есенни модели с дизайн, който устоява във времето. Бяхме особено развълнувани за използването на рециклирани материали във всяка визия. Винаги сме се стремели да създаваме автентична и изпълнена със смисъл мода. Колекцията несъмнено улавя това”, казват Герардо Кавалиере и Маргарита Кардели Кавалиере.

Вълнуваме се да си сътрудничим с експертите на кройките – Giuliva Heritage. Вдъхновени от мъжката мода, нашата цел беше да създадем едновременно достъпни и устойчиви във времето визии за модерната жена. С иновативните платове на H&M и неповторимите дизайни на Giuliva Heritage, създадохме трайни модели, които нашите клиенти да предават от поколение на поколение”, казва Мария Йостблум – ръководител дамско облекло на H&M.

View post on Instagram
 

Колекцията вече е налична на hm.com, както и в магазина на H&M на бул. Витоша 6.