Автор
Woman.bg

H&M с вълнение представя забележителното си сътрудничество с ирландския дизайнер Симон Роша

Продължавайки дългата традиция на дизайнерски колаборации, H&M с радост представят новото си сътрудничество с модната марка, базирана в Лондон, на дизайнера – Симон Роша. Колекцията Simone Rocha x H&M включва дамски модели с отличителния почерк на дизайнера, заедно с детски и мъжки облекла. Симон Роша за първи път предлага модели за цялото семейство, които съчетават цялостен гардероб. Изключителни рокли от тюл, костюми с изразена кройка, забележителни плетива, ризи и тренч-палта, обувки с перлени декорации и блестящи бижута – нейна запазена марка.

Симон Роша е първият ирландски дизайнер, който си сътрудничи с H&M. Колекцията се основава на междуетническото наследство и безбройните вдъхновения, които са определили уникалния път на Роша. От традициите и занаятите на Хонг Конг до историята на изкуството.

Моделите в колекцията Simone Rocha x H&M са направени в разнообразни силуети, материи и декорации. Те предлагат нов прочит на ключови за марката облекла, създали невероятния свят на Симон Роша и нейната модна история. Докосваме се до блясъка на Тюдорите, дивите цветя, портрети и снимки на кукли и пиеси, а десените са с флорални мотиви, червено каре и черна бродерия – всичките, разработени специално за колекцията. При формирането на Simone Rocha x H&M, дизайнерът преглежда старите си колекции и внимателно избира любимите си модели, които успява да преработи в неустоими нови предложения, които изглеждат страхотно спрямо модата днес. Колекцията ще влезе в продажба на 11 март 2021 г.

Тази година Симон Роша празнува и десетилетие от основаването на своята марка, което е невероятно постижение за независимия лондонски бранд. Етикетът на дизайнера е познат със своята силна и консистентна визия, позволявайки ни да комбинираме нови и стари модели от нейните колекции. Това е и поканата на Симон Роша и H&M с тази колекция – дрехите от нея да бъдат обичани, носени и ценени отново и отново.

Толкова се вълнувам да си сътруднича с H&M за тази толкова специална колекция. Тя е един истински празник на марката ми и влиянията, които оформиха моя път. Като дизайнер, а и като клиент, съм фен на дизайнерските колаборации на H&M.
Симон Роша

Следим работата на Симон Роша от известно време. Това сътрудничество предлага на нова аудитория да притежава специална история на дизайна. Вдъхновени сме да работим с дизайнер, който обръща такова внимание на съвременната женственост и има такава ангажираност към съвършенството в детайла на дизайна. Всеки модел от колекцията е уникален, резултат от дългогодишна работа и щателно изследване.
Ан-Софи Йохансон, H&M