Илиана Раева с различна визия на Световното по художествена гимнастика (Снимки)

Президентът на българската федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева, винаги се е отличавала със собствен стил. На големия форум, който се провежда в момента в столичната зала "Арена Армеец" - 36-тото Световно първенство, Раева отново не изневери на това да бъде с добре изпипана визия. Всеки един от дните, в които тече спортният форум Илиана е с различен тоалет, грим и прическа.

На самото откриване тя се появи в тематичен тоалет, пресъздаващ българския литак - традиционната женска носия с колан от оригинална пафта от народна носия. Стилист на визията на г-жа Раева за откриването беше Марина Петкова. Костюмът включваше всичко така, както е било шито някога - с оригиналните гайтани, с кенарената риза, че даже и с миниатюрна червена роза в косите.

Всички чуждестранни, а и български медии бяха впечатлени от идеята за визията на президента на българската федерация по художествена гимнастика. Идеята на Раева беше да покаже най-вече на чужденците, че за българката носията е била свята, така както са свети домашният олтар, огнището и земята.

Друг тоалет, който беше избрала Илиана, е червен костюм от две части - сако и панталон. Наличието на аксесоари отново не липсваше - голямо колие и обеци.

Със стилен жълт костюм - сако и пола, Раева се появи през третия ден от Световното, като тогава посети и министър-председателя Бойко Борисов.

Министър-председателят се срещна също с президента на Международната федерация по гимнастика - Моринари Ватанабе. Фокус на разговора беше поставен върху усилията на правителството за подпомагане на българския спорт. На срещата бяха още посланикът на Световното първенство Мария Петрова и талисманът на Световното първенство - Радина Филипова.