Автор
Весела Георгиева

Испанската модна кралица Агата Руис де ла Прада с първо ревю в България

Гала на испанската мода в София се задава на 25 март (събота) от 19:30ч. в гранд-хотел „Милениум“. Събитието се организира за първи път, а идеята е на една сцена да се слее испанската с българската мода.

Първото издание на “Spanish Fashion Sofia” (Испанска мода и дизайн в София) води в нашата столица и световноизвестната дизайнерка Агата Руис де ла Прада, която ще представи пред отбрана публика последните си модни творения.

Фамозната дама е и истинска аристократка, тя е 3-та маркиза на Кастелдосриус и 29-та баронеса на Санта Пау. Агата разширява бранда си и освен мъжка, дамска и детска мода, тя предлага керамика, играчки, обувки, спално бельо и хавлии и гримове. Магазините й се намират в Мадрид, Барселона, Париж, Милано, Ню Йорк, Порто и Майорка и има присъства в над 140 страни по цял свят света. Тази година, по случай 30-ата годишнина от първото си модно шоу, тя откри и своя фондация.

View post on Instagram
 

През 2015 г. Майли Сайръс избра две от нейните скулптурни рокли, които облече по време на видео музикалните награди на MTV и предизвика истински фурор в залата.

На сцената ще се изявят и едни от най-известните български брандове, които ще покажат пред испанските гости най-новите си актуални колекции. Предвижда се в периода 23.03-26.03 да има и специален шоурум, в който ще се предлагат моделите от дефилето, а той ще бъде разположен на етаж: Мецанин в гранд-хотел „Милениум“.

„Това е един уникален и ексклузивен проект, който слива двете култури и ще даде възможност да се опознаят по-отблизо, разчитайки за това и на най-престижните медии от двете страни, които ще отразяват незабравими моменти от един наистина впечатляващ уикенд под мотото: Испания идва в София“, споделя основния организатор на събитието Мартина Кронлунд, главен мениджър на консултантската агенция „Be Great Service“. За партньори на испанския уикенд в София тя се довери на Code Media Group.

Изненадите няма да спрат до тук, защото един от ексклузивните гости на специалната испанска гала в София ще бъде Флоренсио Санчидриан, световен посланик на иберийския хамон.

Гостите ще имат невероятната възможност да опитат от най-добрата шунка в света за 2023 „Ibericos Casa Lucas“, която ще бъде нарязана и сервирана от самия шеф.

Международната академия по гастрономия определя Санчидриан като световен посланик на този продукт и го смята за най-добрият КОРТАДОР НА ХАМОН на международно ниво. Той е рязал хамон, както на сватбеното тържество на принцовете на Австрия през 2004 г. , така и за цяла поредица от състезанията от Формула 1. Някои от личностите, за които е подготвял с майсторство и сервирал лично са Барак Обама, крал Хуан Карлос, Рафаел Надал, Робърт де Ниро, Ал Пачино, папа Франциск, Силвио Берлускони, Тони Блеър, Джордж Буш и Ричард Гиър.

Водещи на специалната вечер ще бъдат Мисис България Мариана Маринова и Емил Кирилов. Те са подготвили и редица изненади за присъстващите. Очаква се събитието да бъде уважено от бизнес и шоу елита на България, а от Испания пристигат редица специални гости от света на модата, медиите, предприемачеството и дори особи с кралска кръв.