Автор
Пепа Попова - Пепита

Избраха новите носителки на титлата "Мисис България” 2022

На 28 октомври, петък, в бална зала Монтесито, се проведе 24-то издание на националния конкурс за омъжени жени „Мисис България 2022“.

Повече от 300 бяха кандидатките за короните на предварителния кастинг, като се запази тенденцията интерес към конкурса да проявяват омъжени дами с висше образование и престижни професии. Специална комисия определи 13 финалистки, които се бориха за титлите „Мисис България Universe”, „Мисис Бългaрия Europe”, „Мисис България World”, „Мисис България International”. Бяха избрани и техни подгласнички.

Журито бе съставено от носителките на титлата „Мисис България“ през годините между които Илиана Карастоянова, Мира Стоянова, Емилияна Маркова, Станислава Василева, Валери Стефанова, Силвия Величкова, Виктория Божилова, Боряна Янева, Пламена Червенкова, Стойка Николова.

За поредна година конкурсът затвърди мотото си, че красотата ще спаси света, като застана зад кампанията за изработване на перуки за онкоболни деца на Магама и кампанията за стволови клетки на малката Лили, която е с диагноза аутизъм.

Годишната кампания на носителките на титлата "Мисис България" пък тази години си постави за цел да запознае и популизира красотите на България.

Специален гост на събитието бе Вероника Ахмед - Mrs. Universe Middle East 2021. Водеща бе Нели Пандилова.


Носителки на титлата "Мисис България" 2022 станаха:



Мисис България International – Мани Вартан на 33 години от Пловдив. По образование магистър филолог и психолог, преподавател по български език и литература. Владее 4 езика.

Мисис България Europe – Гергана Станчева на 26 години от Ямбол. По нейна идея се създават пейки за по-удобно кърмене и преповиване на бебета в град Ямбол.



Мисис България World – Ива Недялкова на 26 години. Носителка на титлата Лейди България 2018 г. По образование юрист, но работи като мениджър в най-голямата лайфстайл верига у нас.

Мисис България Universe – Оксана Желяпова от Варна. Завършва с отличие висше образование юрист по международно и криминално право. Каузата й е да се сплотят бесарабските българи и да се създаде благотворителен фонд за децата, които искат да учат и живеят на родна земя.




Подгласнички на Мисис България 2022 станаха:

Четвърта подгласничка – Христина Иванова - стоматолог, завършила с отличен успех Медицински Университет Пловдив.

Трета подгласничка - Кристина Кирчева – майка на две деца. Работи като експерт в една от най-големите застрахователни компании.

Втора подгласничка стана Теодора Герчева – на 33 години от Бургас. Работи в сферата на туризма, маркетинга и рекламата.

Първа подгласничка стана Славяна Драгнева - на 33 години от Казанлък. Обича да учи и да се развива, като последната й научна титла е доктор по неикономически науки.

А титлата Майка на България бе присъдена на Теодора Герчева - 33 години, майка на три деца, Обича да прекарва свободното си време със семейството, да пътува и да посещава нови места.

Снимки: Качество, дизайн, точност