Автор
Woman.bg

Как да изберем най-подходящата абитуриентска рокля

Така дълго чаканият абитуриентски бал наближава, но готови ли сте с тоалета за него? Сред изобилието от абитуриентски рокли може да Ви се стори трудно да изберете точно онази, която не само Ви харесва и Ви стои добре, но е и по джоба Ви. За да Ви улесним в избора на абитуриентска рокля, подготвихме кратък списък със съвети, които да следвате. Вижте ги.

Определете бюджет

Първото сито, през които е добре да минат роклите, е бюджетът. Истината е, че на пазара има огромно разнообразие, като разликата в цените може да е буквално в пъти. Ще си спестите доста главоболия, ако решите предварително какъв разход можете да си позволите за рокля. Когато определяте бюджета, помнете също, че към нея ще са Ви нужни и бижута, обувки и чанта.

Изберете цвят

И сами можете да прецените кои цветове Ви стоят добре – просто огледайте гардероба си и вижте кои преобладават в него. С едно наум, че при избора на бална рокля все пак можете да си позволите да бъдете по-смели.

След като вече имате избран цвят (а може би няколко), ще можете по-лесно още веднъж да отсеете предложенията, за да стигнете по-бързо до най-добрата рокля за Вас.

Изберете дължина

Много дами знаят предварително дали искат дълга или къса рокля. Други нямат конкретни предпочитания, а разчитат интуитивно да харесат своя модел. Ако имате категорична идея за дължината, това ще намали още повече броя на роклите, сред които трябва да изберете Вашата.



Изберете стил

Как си се представяте на бала? Помислете предварително дали искате тясна, изчистена рокля, която подчертава красотата на извивките, широки поли, които да се диплят красиво около ханша или екстравагантен дизайн, който впечатлява сам по себе си. Можете да обмислите и останалите подробности, като гол гръб, камъчета, вид на деколтето и прочие.

Помислете за танците

Има още една важна подробност, която е добре да помните, докато обмисляте модела на роклята си – тя трябва да бъде и удобна. Ще прекарате с нея цялата нощ, ще танцувате, ще се движите, така че едва ли бихте искали, вместо да се забавлявате, непрекъснато да мислите за роклята си, която се свлича, разкопчава или неудобно ограничава движенията Ви.



Избирайте според тялото си

Важно е, когато избирате бална рокля, да имате предвид и спецификата на тялото си. Универсалното правило в такива случаи е да изберете рокля, която се движи по очертанията Ви, за да подчертае предимствата и да прикрие местата, които не харесвате. Един от моделите рокли, които стоят добре на почти всички дами, е кройката с А-линия, която се разкроява леко от талията. Тя издължава силуета, омекотява линиите на ханша и придава женствени извивки.

При по-голям бюст изберете V-образно деколте, а при по-малък – рокля с повече детайли около деколтето. За предпочитане е мини дамите да носят къси рокли по тялото и висок ток, а макси дамите – високи талии и отворени рамене.

Поръчайте навреме

Ако избирате рокля онлайн, пред Вас ще се разкрият почти безкрайни възможности. И все пак е добре да поръчате харесаната рокля по-рано. Така ще имате възможност да я пробвате, да я върнете, ако не Ви стане, и да поръчате по-подходяща, за да сте сигурни, че ще изглеждате зашеметяващо в тази толкова важна вечер.

(в материала има продуктово позициониране)