Автор
Пепа Попова - Пепита

Как да носим основните цветове за 2021-ва според Pantone

Съвсем наскоро Pantone Color Institute обяви най-добрите цветове за 2021 година. Този път няма да имаме един цвят, а два - сив нюанс, наречен Ultimate Gray, и радостен жълт Illuminating. Това не е първият път, когато Pantone избира два нюанса за основни цветове на годината. През 2016 г. властваше тандем от синкаво-люляк нюанс, наречен "Serenity" и бледорозов "Rose Quartz".

Изминалата година бе изключителна и именно тя предопредели “колективността” - тема, която ще продължи да влияе върху нашето поведение и взаимоотношения в обозримо бъдеще. През 2020-та разбрахме, че се нуждаем един от друг и че връзката ни с други хора ни дава силата и надеждата, че трябва да продължим напред.

„Ultimate Grey” е символ на силата и здравината. От естествена гледна точка това е цветът на малкото камъче на плажа или скалата, която съществува от милиони години и няма да изчезне скоро. И това усещане за база, което дава Ultimate Grey се комбинира с втори нюанс, който също носи в себе си приемственост - озаряващо весело жълто, което винаги ще бъде свързвано със слънчевата светлина, позитивност и надежда.

View post on Instagram
 

Такава комбинация от цветове вече видяхме в колекциите пролет-лято 2021 на много марки, включително Prada, Jacquemus, Balmain, Givenchy, Gucci и други.

View post on Instagram
 



Любимите it-girls, които следваме в Instagram също вече изпробваха най-модерната комбинация за идващата година.

View post on Instagram
 


Разбира се, тези два цвята могат да се носят отделно за елегантен монохромен външен вид.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Но интересната комбинация от сиво и жълто е особено ефектна. Визии в това комбо са основни за гардероба на Леони Хана и определено могат да послужат за вдъхновение за нови стилистични решения.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Ако се чудите откъде да започнете – съветваме ви да обърнете внимание на яркожълти аксесоари – ултрапопулярните клъчове, обемни чанти, обувки, шалове и шапки.