Как да носим основните цветове за 2021-ва според Pantone

07 януари 2021 | 10:35
9300
0
Колаж: Woman/Instagram
0

Съвсем наскоро Pantone Color Institute обяви най-добрите цветове за 2021 година. Този път няма да имаме един цвят, а два - сив нюанс, наречен Ultimate Gray, и радостен жълт Illuminating. Това не е първият път, когато Pantone избира два нюанса за основни цветове на годината. През 2016 г. властваше тандем от синкаво-люляк нюанс, наречен "Serenity" и бледорозов "Rose Quartz".

Изминалата година бе изключителна и именно тя предопредели “колективността” - тема, която ще продължи да влияе върху нашето поведение и взаимоотношения в обозримо бъдеще. През 2020-та разбрахме, че се нуждаем един от друг и че връзката ни с други хора ни дава силата и надеждата, че трябва да продължим напред.

„Ultimate Grey” е символ на силата и здравината. От естествена гледна точка това е цветът на малкото камъче на плажа или скалата, която съществува от милиони години и няма да изчезне скоро. И това усещане за база, което дава Ultimate Grey се комбинира с втори нюанс, който също носи в себе си приемственост - озаряващо весело жълто, което винаги ще бъде свързвано със слънчевата светлина, позитивност и надежда.
 

 

Такава комбинация от цветове вече видяхме в колекциите пролет-лято 2021 на много марки, включително Prada, Jacquemus, Balmain, Givenchy, Gucci и други.

 Любимите it-girls, които следваме в Instagram също вече изпробваха най-модерната комбинация за идващата година.

 


Разбира се, тези два цвята могат да се носят отделно за елегантен монохромен външен вид.
 

Но интересната комбинация от сиво и жълто е особено ефектна. Визии в това комбо са основни за гардероба на Леони Хана и определено могат да послужат за вдъхновение за нови стилистични решения.
 

 

Ако се чудите откъде да започнете – съветваме ви да обърнете внимание на яркожълти аксесоари – ултрапопулярните клъчове, обемни чанти, обувки, шалове и шапки.


Коментари

Добави Коментар

Най-четени