Днес ще ви представим тенденциите за настоящия сезон през погледа на модния блогър Ивайло Серафимов от one2tenblog.

Освен като блогър, Ивайло се изявява и като дизайнер, първата му колекция можете да видите тук

Рубриката, която води в Woman.bg - "40+", пък можете да следите тук

Есента дойде, а заедно с нея и новите тенденции. Метални отблясъци, тежки принтове, златни бродерии, ренесансови принтове скачат от модните подиуми като луди.

„Тези дрехи са неприложими за работното ежедневие“ ще си кажат повечето дами, но дали наистина е така? Ето няколко варианта как да ги озаптите за офиса.

Метални отблясъци

Тази тенденция идва директно от ревютата на Louis Vuitton и PRADA. Тежки камъни, едри пайети, геометрични принтове - прекалено много и все силни детайли за работното място. И все пак вариант има - изберете огромно колие и чифт метални токчета в остра форма, за да разсейват аутфита.

Блуза и панталон - H&M, обувки-архив на стилиста (подобни може да намерите тук), чанта FURLA, колие YVAILO.

Студентски години

Тази есен си разровете архива добре със снимки от университетските години. Плътните мъжки пуловери, заети от колегата, панталоните в ярки шарки, обувките с косъм и обеците от скрина на мама - каквото и да изберете от тях, няма да сгрешите. А най-добре всичките накуп.

Пуловер, панталон и обеци - H&M, обувки - ZARA

Кожен барок

Черната кожа беше задължителна почти на всеки подиум. Плътните златни бродерии - също. Двете тенденции вървят чудесно ръка за ръка и със сигурност ще допаднат на по-женствените дами, особено ако сте фенове на BALMAIN. Тук обаче трябва да сте изключително внимателни - претрупани комбинации или прекалено златни елементи биха накарали колегите да останат с впечатлението, че сте подготвили за Коледното парти отсега. Съветът - спрете се само на един златен елемент, който да подчертаете с чифт изчистени обеци. За да разсеете ефекта на пайетите, добавете кожено яке с неутрални бродерии и чифт семпли обувки.

Боди-ASOS, пола – H&M, обувки - ZARA, яке и обеци - архив на стилиста (подобни можете да намерите тук и тук)

Изтънчен ренесанс

Eдна тенденция, която ще допадне на жените с афинитет към френското изкуство и италианските картини от средновековието. Вдъхновение може да почерпите от колекциите на DOLCE & GABBANA и CARVEN. За да не изглеждате прекалено тежко облечена за лекото офисно ежедневие добавете чифт обувки с груб архитектурен ток и плетена шапка с воал. Така ще покажете, че умело владеете тенденциите, а не те вас.

Рокля-River Island, обувки - United Nude, шапка-направи си сам (нужна ви е само малко воал с едра плетка, намира се в повечето кинкалерии и черна плетена шапка)

Метални материи

Ако си падате по платовете със силни отблясъци, то този сезон им се отдайте щедро. И все пак, ако седите на бюро и в офиса колежките обичат да си шушукат за дрехи, ето начин да ги оставите безмълвни. Сет от сако и панталон в турско синьо,бяла класическа риза, вечно модерните обли обувки на дебел ток и едро бижу ще ви направят като да идвате директно от ревю на Stella McCartney.

Сако, панталон и риза - ASOS, обувки-архив на стилиста (подобни можете да намерите тук), колие-H&M, брошка - YVAILO