Как да прикриете с дрехи килограмите, натрупани по време на карантината?

06 юни 2020 | 15:43
2805
0
Pexels
0

Продължителната карантина официално приключи, което означава, че вече е време да съблечем меките и удобни домашни дрехи и да се опитаме да влезем отново в любимите си дънки. Ако това обаче се окаже мисия невъзможна поради няколкото килограма в повече заради карантината и обездвижването, и ако не сте доволни от отражението в огледалото, можем да ви предложим два варианта: да се запознаете по-подробно с темата “бодипозитив” и да започнете да обичате тялото си дори и с допълнителните няколкото килограма или да се научите да маскирате несъвършенствата на фигурата с помощта на дрехи. Ето няколко малки трика за транзитното време до постигането на заветната обичайна форма.

Забравете за екстремния over-size
Ако мислиte, че торбестите суитчъри и рокли ще ви помогнат да прикриете излишното тегло, имаме разочароваща новина. Големият размер прави фигурата ви безформена и само добавя визуален обем. Не залитайте и в другата посока - към прилепналите дрехи - „калъфи“ и тесни гащеризони - те само ще привлекат вниманието към недостатъците на тялото.
 

Не експериментирайте с цветни щампи.

Когато избирате цветове, бъдете сдържани. Не е тайна, че дрехите, украсени с цветни щампи, могат да ви направят визуално по-големи. Същото правило важи за много светлите облекла. Избягвайте бели дънки, панталони, рокли и чорапогащи. По-тъмните нюанси, напротив, ще ви помогнат да изглеждате по-стройни.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Hanna Mw (@hannamw) на

Избягвайте плисето

Гънките върху дрехите придават обем, а прекомерно широките силуети ще ви направят визуално по-големи, така че бъдете внимателни. Ако се опитвате да маскирате обема на бедрата, вашият избор са прави панталони, дънки и поли.
 

Не пренебрегвайте "магията" на вертикалното райе

Друга аксиома на модата – вертикалните линии визуално ви разтягат. Можете да се надсмивате на този класическия трик или да се уверите от първо лице, че този прийом наистина работи.

 

 


Внимавайте с дължината на дрехите


Съществува мит, че дългите пуловери, суитчъри и тениски могат да скрият излишните килограми. Само че това изобщо не е така. Обемният дълъг пуловер или широка тениска само ще създадат дисбаланс на цялата визия, визуално ще направи краката по-къси, а задните части – по-големи. Изберете модели точно под талията.

  

Коментари

Добави Коментар

Най-четени