Как да изглеждате ефектно, без да харчите луди пари за дрехи? Запомнете нашите прости съвети и спестявайте при всяко ходене на пазар!

Всяка една жена иска да изглежда добре, да чува редовно комплименти и да улавя възхитени погледи. Разбира се никакви финансови кризи не бива да попречат на това. Просто пазарувайте разумно!

Пазарувайте с цел

Когато отивате на пазар, представяйте си ясно от каква точно дреха имате нужда. Ако е връхна дреха за есента, каква ще е - яке или палто? С какво ще я носите? Какви цветове и кройки ще се впишат най-добре в гардероба ви? Ако пазарувате с нагласата "ще купя, каквото ми хареса", най-вероятно ще стигнете до излишни харчове и ненужни покупки.

Реалистичен бюджет

Няма нищо лошо в това да си мечтаете за чанта Hermes. Само че оценете реалистично финансовите си възможности и определете сумата, която можете да отделите за покупката, без после да минавате на гладна диета.

Адекватна представа за себе си

Ако мечтаете да отслабнете, а излишните килограми не бързат да се стопяват, не бързайте да си купувате дрехи с размер "за след отслабването". Купувайте си дрехи, които да ви станат тук и сега.

Вдъхновение за твоя летен гардероб: Моряшко райе

Правилно бельо

Правилно подбраното бельо е едно от задължителните условия, ако искате дрехите да ви стоят добре. Ние жените сме наясно, че за различните тоалети се иска различно бельо. Затова пробвайте дрехите с онзи сутиен, който смятате да носите под тях. Иначе по-късно може да се сблъскате с неприятни изненади.

Верен спътник

Вземете със себе си човек, чието мнение уважавате и който не би имал нищо против да прекара час-два с вас на пазар. Това може да е мъжът ви, майка ви, ваша приятелка или дори дъщеря ви, ако имате сходни вкусове. Както знаете, две глави мислят по-добре от една. Страничният наблюдател много по-лесно ще прецени дали нещо ви отива или не.

Не мислете твърде много за размера

Когато си избирате дрехи, вземете онази, която стои добре на вас, а не онази, която ще ви поласкае с размера, написан на етикета. Може преди два месеца да сте носили 48-и размер, а сега да си харесате рокля 50-и размер. И какво от това? Най-важното е тя да ви стои великолепно!

Не забравяйте, че дрехите могат да се прекроят

За жалост малцина се радваме на такава фигура, че фабричните дрехи от магазина да ни стоят идеално във всяка една част от тялото. В повечето случаи дрехите имат нужда от леко прекрояване - стесняване тук, отпускане там... Ако си купувате наистина качествена и трайна дреха, заслужава си да платите на шивач, за да я направи идеална за вас.

Стилистите съветват: Как да направим евтините дрехи да изглеждат скъпи?

Бъдете критични

Купувайте само онези неща, които наистина са ви по душа. Така ще сте сигурни, че дрехата няма да виси в гардероба ви до следващия сезон, а ще си "избие парите" честно, красейки тялото ви.

Съобразяване с гардероба

Ако не можете да измислите веднага поне три комбинации на ваши налични дрехи с допадналата ви блуза или пола, по-добре не я купувайте. Само ще си хвърлите парите на вятъра.

Ходете често по магазините

Но не с цел да пазарувате, а за да си харесате артикули и да сравните цените. Така ще можете накрая да отидете целенасочено и да си купите точно това, което ви трябва - на най-изгодната цена.

Изчакайте намаленията

В средата на сезона магазините по правило правят намаления за текущите колекции. Точно тогава е моментът да си купите няколко нови дрешки!

Не се връзвайте на ниските цени

Чудесно е стоките да са евтини, но за какво ви е цял куп намалени дрехи и аксесоари, които няма да носите?

10 секси рокли за първа среща

Вложете пари във вечерен тоалет

Изберете си поне една прилична вечерна рокля, която да можете да носите на тържествени мероприятия. По-добре е да купите една "малка черна рокля" и да я допълвате с различни аксесоари и украшения, отколкото да си вземете три евтини рокли, които да изглеждат долнопробно и безвкусно.

Инвестирайте в основни дрехи

Има редица базови дрехи, от които не бива да спестявате. Гледайте на подобни покупки като на разумна инвестиция.

Взимайте окончателното решение вкъщи

Както знаете, утрото е по-мъдро от вечерта. Не бързайте да си давате парите, дори ако се влюбите в дадена дреха от пръв поглед. Пробвайте да изчакате един ден. Ако и на следващата сутрин очите ви светнат при мисълта за този артикул, значи трябва да го вземете. Във всички случаи си пазете касовите бележки и не забравяйте, че всяка стока може да бъде върната.



Долу стереотипите

Ходете по различни магазини, не се поддавайте на предубеждения. Дори и в скъпи бутици понякога се правят тотални разпродажби, а в достъпните магазини могат да се намерят и много стилни дрехи. Хубавите тоалети идват при дамите, които умеят да чакат!

Не ходете по магазините на празен стомах

Мислехте си, че това правило важи само за супермаркета, нали? Нищо подобно! Гладът и умората могат да ви накарат "да се примирите" и да вземете далеч не най-сполучливия вариант, просто за да приключите по-бързо с пазаруването.

Учете се от грешките си

Направете критична оценка на гардероба си. Кои дрехи никога не сте обличали след покупката? Кои носите крайно рядко? А кои са истински хит в модния ви арсенал? Направете си съответните изводи и пазарувайте разумно!

Цветни рокли на ход!