Автор
Пепа Попова - Пепита

Как изглежда първият в света ресторант Louis Vuitton

В днешни дни модата е не само представяне на колекции, дефилета на специални локации, аксесоари и облекла в ограничени бройки. Днес модата е по-скоро истинско приключение. Louis Vuitton, следвайки славните стъпки на Gucci и Tiffany & C (които откриха съответно книжарница и кафене), допълни това модно приключение в Япония.
Френската модна къща отваря първите в историята си кафене и ресторант в Осака.

View post on Instagram
 

Менютата на Le Café V и на Sugalabo V са поверени на известния шеф Йосуке Суга, работил 16 години със знаменития френски главен готвач Жоел Робюшон, спечелил най-много звезди "Мишлен" (32 звезди).
Le Café V ще бъде разположен на четвъртия (последен) етаж на новия магазин Louis Vuitton. Ще има и коктейл бар и открита тераса с гледка към града.
Sugalabo V ще бъде отворен по време на обяд. Концепцията на мястото е същата като в известния ресторант Sugalabo в Токио, който в момента е класиран като 47-ият най-добър ресторант в света.

View post on Instagram
 

Дизайнът и на двете места е дело на Токуджин Йошиока, основател на „Objets Nomades“. Това не е първият път, в който Йошиока работи с Louis Vuitton: преди това той създаде колекция от аксесоари за дома и пътуването, които бяха представени на такива дизайнерски изложби като Design Miami и Salone de Mobile.
Наред с Йошиока, който е известен с творенията си, вдъхновени от природата, работи и Джун Аоки, който е същинска звезда в съвременната архитектура. Той е украсил помещенията с морски детайли, за да съответстват на архитектурната концепция на сградата. Интериорът, създаден от Аоки напомня на плаващ по водата кораб, а самата фасада наподобява на корабни платна.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

С една дума преминаваме от висшата мода към висшата кухня и истинските модни приключения. Ако планирате пътуване до Осака и искате да се насладите на подобна модна фиеста си струва си да изчакате 15 февруари, когато предстои откриването на Le Café V и на Sugalabo V.


View post on Instagram