Всяка себеуважаваща се дама знае прекрасно, че най-важният акцент от визията е красивата чанта. На света съществуват няколко гиганта в тази сфера, които правят наистина качествени аксесоари, като някои от тях са от истинска кожа. Всяка жена гледа на своите скъпи и качествени чанти като на уникални находки, не само защото струват поне една средна месечна заплата, но и защото някои модели стават по-трудно откриваеми с времето. Ето защо е важно да се грижим добре за тях и да ги почистваме старателно. Днес ще ви споделим цял куп трикчета, с които старата ви кожена чанта може да изглежда като чисто нова.



1.Почиствайте веднъж седмично с топла вода и малко сапун

Потапяйте памучен тампон в топла вода с капка течен сапун и почистете внимателно чантата.

2.Не използвайте мокри кърпички, оцет или други подобни средства

Те могат да увредят цвета или кожата, а в случай, че има стари петна по чантата ви от мастило, не правете опити да ги почистите.

3.Когато чантата ви си почива

В дните, в които не използвате тази чанта, не я оставяйте празна. Запълнете я с хартия, картон или нещо друго, което да запази формата ѝ.

4.Използвайте препарат за почистване на кожа

View post on Instagram
 


Не експериментирайте, а се снабдете с препарат, създаден за почистване на кожа, ако се налага да се преборите с по-сериозни петна и натрупана мръсотия.

5.Много е важно да обърнете внимание на материала, от който е направена чантата

Ако чантата ви е от набук или велур, препаратът за почистване на кожа няма да ви послужи. В такъв случай трябва да се снабдите с препарат за велур.

6.Не чистете с размах

Винаги преди да почистите голям участък от чантата, опитайте какво ще се случи върху по-малък. По този начин можете да си спестите някой гаф.

7.Не я пипайте, ако сте си сложили крем за ръце преди малко

В противен случай рискувате да я изцапате.

8.Ако чантата ви върви с отделен плик

View post on Instagram
 


Използвайте го. Той не е за красота, а за да държите чантата си в него, когато не я носите. Подобно разумно действие може да бъде чантоспасяващо и да си спестите усилено чистене.

9.Не я дръжте на пряка слънчева светлина

Слънчевите лъчи могат да я изсветлят, да я састарят и да увредят кожата.

10.Внимавайте с кои дрехи я комбинирате

View post on Instagram
 

Ако чантата ви е светла, не е препоръчително да я носите с тъмни дрехи, защото те могат да я изцапат, а подобно петно е почти невъзможно за премахване.

Четете още: 10 истории за съвременно робство