Автор
Woman.bg

Какъв модел лятна шапка да изберем според формата на лицето си

Всяка уважаваща себе си дама има поне една или две летни шапки. Капелата е онзи аксесоар, който придава завършеност и финес на визията ни и трябва да бъде внимателно подбран. За да бъдем наистина перфектни и зашеметяващи, независимо дали сме на плажа, на разходка или на лятно парти, трябва да съобразим шапката не само с облеклото, но и с формата на лицето. Има 9 вида лица, ето кой модел отива най-много на всеки от тях.

Диамант



Дамите с лице тип „диамант“ са с широки скули, тясна брадичка и остра челюст. Звездните красавици, които могат да се похвалят с тази форма на лицето са Елизабет Хърли, София Лорен и Скарлет Йохансон. Моделът, който най-много ще подчертае хубостта на лицето им е шапка федора.

View post on Instagram
 


Сърце



Тази форма се характеризира с широко чело и по-тясна челюст и брадичка. Звездни дами с подобно лице са Рийз Уидърспун, Дженифър Лав Хюит и Кортни Кардашиян. Най-подходящият модел лятна шапка за жени със съревидно лице е „клош“.

View post on Instagram
 


Обърнат триъгълник



Лицето тип „обърнат триъгълник“ много наподобява сърцевидното и се характеризира с чело, което е по-широко от челюстта. Такава форма на лика имат Дженифър Анистън и моделът Аня Рубик. Те трябва да залагат на френската барета.

View post on Instagram
 


Продълговато лице



Продълговатото лице е тясно и дълго с широка челюст и линия на косата, която няма ясно оформен път. За пример можем да посочим Сара Джесика Пакрър, Джоан Смолс, Лив Тайлър и Кейт Хъдсън. На такова лице най-много отиват флопи шапките.

View post on Instagram
 


Овално лице



Това лице е дълго, а челото и челюстта са по-тесни от скулите. Овален лик имат Чарлийз Терон, Джесика Алба, София Вергара и Ева Мендес. За тях най-подходящите шапки са тези с широка периферия.

View post on Instagram
 


Правоъгълно лице



Дълго лице, на което ширината на челото, скулите и челюстта е еднаква. Представителки на правоъгълния лик са Анджелина Джоли и Сандра Бълок. На тях най-много биха им отивали плетени шапки от рафия (натурално лико).

View post on Instagram
 


Кръгло лице



Кръглото лице е със заоблени черти и скулите са малко по-широки. Такова е лицето на Кирстен Дънст. Най-подходящият модел лятна шапка е тази с козирка.

View post on Instagram
 

Квадратно лице



Квадратното лице наподобява правоъгълното, но то не е дълго. Широчината на челото, скулите и челюстта е напълно еднаква. За пример можем да ви посочим Фърги, Пенелопе Крус и Оливия Уайлд. Ако и вие имате квадратно лице, препоръчваме да заложите на бомбе.

View post on Instagram
 


Триъгълно лице



Тясно чело със силно подчертана квадратна челюст. Скулите са по-тесни от челюстта. Такива лица имат Софи Елис Бекстър и Били Пайпър. Най-подходящият модел шапка за триъгълното лице е панама.

View post on Instagram
 


Четете още: Моден сблъсък: херцогинята на Кембридж Катрин срещу шведската принцеса София