Автор
Весела Георгиева

Какво да носим на ваканция в планината

Почивката в планината е своеобразна терапия за духа и тялото ни. Букет от спиращи дъха гледки, свеж въздух и много движение ни помагат едновременно да релаксираме сред природата, да се раздвижим и да зарадваме дробовете си с чист кислород.

Презареждането на батериите е сигурно. Катеренето в планината е малко по-различно от лежерна разходка, ето защо внимателно подбираме багажа си за планина...

1. Времето в планината винаги е непредвидимо и е добре да имаш повече пластове от най-тънките и дишащи материи до плътен блузон за хладните вечери. Избягвай памука на такава ваканция, защото съхне бавно и не изолира добре. Довери се на синтетични вариации.

2. Вече има дори материи, които предпазват от слънцето, които е супер да ползваш за тънката връхна дреха над основния потник или тениска по тялото. Хубаво е да имаш подръка водо- и ветроустойчиво яке. За клина или панталона за катерене също е добре да помислиш за подходяща материя в случай на дъжд и и вятър.

3. Не подценявай качествените чорапи и внимателно подбери такива от подходяща материя. А що се отнася до най-подходящите обувки от Fashion Days, огледай моделите на професионална марка като Salomon, която предлага стабилност, комфорт и подходяща за катерене подметка.

4. В раницата за катерене не пропускай шапка за слънце, очила с добра защита, слънцезащитен крем с висок фактор, лека тениска и чифт резервни чорапи.

5. Не забравяй подходящ часовник. Във Fashion Days може да откриеш много водоустойчиви часовници, които издържат на прах, кал и всякакви по-екстремни условия.

6. Можеш да намериш и много смарт часовници, които лесно се свързват с телефона ти, отчитат изгорените калории, изминатите крачки, ниво на кислород в кръвта и още много полезни функции.

(в материала има продуктово позициониране)