Колкото и да не ни се иска да се разделим с лятото, в един момент трябва да го направим. Есента бавно и неусетно наближава, а заедно с нея – и времето за смяна на гардероба. По този повод ви каним да се запознаете с най-ярките топ тенденции за предстоящия есенно-зимен сезон и да направите своя избор. Има някои повтарящи се от минали години модни концепции, но не са малко и новодошлите.

Животински принт


Леопардово, зербра и тигрово са основните шарки. Този сезон обаче съчетанията им с други мотиви са доста по-смели. Смесването на животински принт с каре например, а защо не с райе, са сред основните комбинации, на които имената на модния бранш залагат този сезон. Няма да е изненада и комбинацията на тигрово например с ярък цвят. Сред шарките особено мощно присъствие този сезон отчитат добрите стари леопардови щампи.

Есенни флорали


Един от основните горещи акценти, които ще виждаме този сезон в стрийт визиите, са ярки цветове и есенни флорални принтове, разцъфнали върху всеки елемент от гардероба на дамите. Новият сезон идва с усещане за елегантност, но и за еклектична лекота.

От ярки смели цветове до пастелни есенни нюанси


Очакваното богатство от есенни нюанси определено е налично отново, но неочакваните цветове променят начина, по който хората смятат, че изглежда студеният сезон. След задълбочен преглед установяваш, че почти няма цветен нюанс, който да липсва. От великолепни градински цветя до многоцветно райе, очаква ни истинска пъстроцветна феерия. От зимните сини тонове, през футуристичните метални, до шокиращо проблясващите неонови, които се опитват да прехвърлят лятната топлина в мрачните дни на есента, новият студен сезон ще има всичко!

Каре


Класически есенно-зимен тренд, отново с водещо присъствие. Еднакво модерни са, както шотландското каре, така и пепит, туид, цветни квадратчета и всички други разновидности. Може да заложите на цялостна карирана визия или на отделни елементи от стайлинга в каре.

Романтични къдрици


Тоалетите с раздвижени етажи на къдрици са особено актуални през есенно-зимния сезон. Ще ги срещнете в различни цветове, шарки и мотиви, върху блузи, рокли, ризи и поли.

Пончо


Бохо стилът ярко отбелязва завръщането си и чрез любимото ни пончо. То е от вълна или памук, шарено или сиво, пухкаво или изчистено. Закачливо или плътно падащо над горната част на тоалета. Изборът е голям и никонвенционален!

Дълги поли


Дългите поли тази есен и зима отново са на почит. И както вече се досещате сами, ще ги намерите в различни цметове, нюанси, шарки и материи.

Златни украшения при чантите

Цветовете, които ще властват при чантите тази есен и зима, са черно, червено и зелено. Дизайнерите обаче са помислили за още нещо. Златни украшения и декорации като акцент ще допълват и придават изящество и оригиналност на моделите този сезон.

Нисък дебел ток при обувките и ярки ботуши

Ниският дебел ток при обувките, който обещава стил и удобство, отново ще е на мода през есента. За сметка на това ярките и цветни ботуши, покриващи коленете, са новото през този сезон. Жълто, червено или зелено, те ще придават сексапилен шик и изтънчен чар на всяка дама.

Широки ръкави и голи рамене


Полъхът на лятото ще се усеща и през есента посредством къдравите широки ръкави, идеални за дамите, които обичат романтиката. Прикриват несъвършенствата и създават една романтична, женствена визия. Особено нежни са, ако са комбинирани с флорални мотиви в есенни цветове като тъмно зелено, бордо и горчица. Комбинацията им с голи рамене също няма да липсва.

Чарлстон


Какво по-голямо доказателство от това, че модата се върти в кръг от възраждането на Негово величество чарлстона. И през този есенно-зимен сезон той се настанява още по-сигурно в гардеробите на дамите, които го предпочитат. Деним, кожа или кадифе, материите са разнообразни.

Ресни


Хипи мотивът отново навлиза в модата за есента тази години. Черно кожено якe с ресни, панталон или чанта – определено ще са на почит тази есен. Ще бъдат актуални както през есента, така и през зимата. Полите с ресни също са много интересни и определено привличат погледите.

Пера


И тази година продължават да тържествуват дрехите с пера от птици, особено ако са щраусови. Рокли, палта, ризи, панталони, чанти, обувки, всичко е обсипано с пера, които придават шармантна изтънченост на всяка дама.

Огромни бижута


Едноцветни и бляскави, ярки или хипи, огромните бижута са хит тази есен. Забележителните обици подчертават женствеността на лицето и стоят много добре, както за официални събития, така и в ежедневието. Купете си бижута в топли цветове като червено, жълто и оранжево или заложете на бяло и черно. Няма да останете разочаровани.

Четете още: С какво да съчетаете Нейно величество полата?