Ако обичате да носите бижута, да сменяте всеки ден обеците и да избирате красиви огърлици за специален повод, то сигурно сте се питали какво е въздействието на бляскавата дрънкулка, която ви краси?

Ще ви дадем няколко насоки относно енергийните бижута, с които ще подобрите енергийния си поток.

Разберете как цвета на вашето бижу може да повлияе положително на нагласата, ежедневието и настроението ви.

Розовият цвят се асоциира с любов любов и щастие, с детството и младостта. Той е смятан също така за символ на хуманизма, предаността и приятелството.



Оранжевото е цветът на мъдростта. Носи мъдрост и уравновесеност, дава духовна енергия, прогонва страха и несигурността. Цвят на радостта и веселието.



Всички нюанси на синият цвят въздействат благотворно на човека, даряват го с вдъхновение, символизират покой, миролюбие и честност. Има мощно анти-стрес влияние.



Зеленият цвят – влияе положително върху растежа и възстановяването на организма, предизвиква спокойствие и надежда. Зеленото предразполага към активна релаксация.



Виолетовият цвят е символ на духовното, той спомага за постигане на вътрешно равновесие. Помага при медитация, подобрява интуицията и концентрацията. Ако прекалите с него обаче, обаче да ви настрои твърде меланхолично.



Жълтият цвят стимулира интелектът и творческите способности, спомага за по-добрата работа на паметта и улеснява обработката на информацията. Внимавайте обаче с него, тъй като освен да ви развесели, той може да повиши апетита ви.



Червеният цвят стимулира жизнените процеси и действа тонизиращо на организма. Притежава свойството да зарежда с енергия и да повишава работоспособността, но имайте предвид, че с него не бива да се прекалява – продължителното му въздействие е изтощително за сетивата.



Пъстрите модели от своя страна отразяват богатата душевност на собственика си, а и въздействат комплексно върху емоциите. Внимавайте все пак със съчетанието на различните цветове и се стремете да постигнете храмония между тях за да се възползвате максимално от положителното им влияние.

Подарете си малко радост в офиса, на път, у дома или където и да сте със своето специално бижу от цветни полускъпоценни камъни.