Автор
Пепа Попова - Пепита

Като райски птици: Колекция Mary Katrantzou есен-зима 2019/20

Седмицата на модата започна в Лондон и едно от най-впечатляващите ревюта в първите дни бе представянето на новата колекция на Мери Катрандзу.

Едва забележимият процес на обединяване на прет-а-порте и couture по отношение на силуета и кройката можеше да се види по време на Седмицата на модата в Ню Йорк, но там по-скоро това бе като изключение от правилото, докато в Лондон още с първите дефилета стана ясно, че многослойният тюл и шифон очевидно навлизат в тенденцията.

Майсторката на принта – Мери Катрандзу заложи на цветовата палитра на дъгата и буйното използване на къдри и щраусови пера в новата си колекция. Волани имаше навсякъде: от малки и спретнати блузи до обемни поли и рокли. Вдъхновена от природата, Мери за пореден път се заигра с четирите елемента - земя, въздух, огън и вода и ги въплъти в своите творения, където си съседстваха и огнени жълто-оранжеви проблясъци на органза, и градиенти от синьо до зелено, напомнящи нюанси на вода, и животински отпечатъци.

View post on Instagram
 

Заслужава да се отбележат и обемните пейзажни платна върху дрехите, където дизайнерът внимателно пресъздава елементите от природата, полите с декоративна декорация и широкото използване на пера – облекла, които със сигурност ще бъдат оценени високо от феновете на Катрандзу, колекциониращи работите й сезон след сезон като сувенири - така, както се купуват произведения на изкуството. Ето и поредните колекционерски творения:

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram