Автор
Пепа Попова - Пепита

Като шепот: Колекция Tom Ford есен-зима 2019/2020

През февруари вниманието на професионалистите от индустрията и любителите на модата се концентрира върху Седмицата на модата сезон есен-зима. Традиционно маратонът започва в Ню Йорк. А един от първите, които представиха новите си творения за студения сезон на 2019/2020 бе Том Форд.

На подиума се появиха Джиджи Хадид, Джоан Смолс, а сред гостите бяха Карли Клос, Къртни Лав, Попи Делевин и др.

Сексуалността е визитната картичка на Форд. Заради това жените го обожават. Той като че ли разбира по-добре от тях какво и как трябва да носят, за да се усетят неустоими и самоуверени кралици на този свят. В новата колекция сексуалността не е крещяща. Форд е наясно, че шепотът понякога се чува по-добре.

Този път дизайнерът заложи на елегантния шик - кожени шапки, свободни блузи, разкопчани почти до пъпа, удобни сатенени панталони и приглушени тонове, кадифени сака и велурени якета загатват за атмосферата на Ню Йорк от 70-те години, загатват за чувственост и комфорт. Няма нито една къса рокля, но независимо от това визиите не изглеждат по-малко съблазнително.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

След последната му колекция, в която доминираха киселинно-зелено и яркочервено като основа на животинския принт, този път Форд е по-сдържан в избора на цветове. Бледосини, синьо-сиви, карамелени, бледо розови, кафяви и винени са в основата на палитрата му.

"Мисля, че в настоящия момент дрехите трябва да не са агресивни. От устата ми това звучи странно, тъй като аз създавах доста смели образи. Но сега исках всичко просто да бъде красиво," - обясни Форд зад кулисите в края на шоуто.