Автор
Woman.bg

Като в огледало: На червения килим в еднакви тоалети

Да се окажеш с някого на парти или светско събитие в един и същи тоалет е сред най-страшните кошмари на звездните дами. Ситуацията е не просто неудобна, но и ужасно обидна, защото всеки иска да изглежда неповторимо и уникално (като едновременно спазва всички тенденции и дрес-код!). Преди големи и важни светски събития обикновено подготовката е дълга, провеждат се консултации със стилист, подбор на облекло, а при подобни нелепи съвпадения всички тези усилия се оказват пропилени.

Желанието да „разходят“ пред отбрана публика топ-предложенията от най-новите колекции и желанието да се съобразят с всички актуални тенденции понякога играе жестока шега на известните личности – шансовете визията им да съвпадне в този случай се увеличават многократно. Нерядко и самите марки създават проблеми, когато изпращат една и съща рокля на стилистите на различни звезди.

Така на парти на списанието Sports Illustrated моделите Сара Сампайо и Емили Райтаковски се появиха в еднакви оранжеви рокли на Cushnie et Ochs - момичетата реагираха с хумор и нетърпеливо позираха за обща снимка.

Шакира и Пинк също неутрализираха неловката ситуация със смях, когато се появиха в еднакви рокли на Balmain по време на церемонията за MTV Video Music Awards 2009.

View post on Instagram
 

Независимо от факта, че звездите обикновено ловко отиграват ситуацията, при подобни големи събития такива нелепи съвпадения могат да се припишат като сериозен провал на стилиста.

Тук е моментът да споменем, че не винаги модните повторения се случват поради недоглеждане на модните съветници. Понякога звездите нямат нищо против умишлено да бъдат с еднаква визия. Така през 1998 г. Марая Кери и Уитни Хюстън специално се появиха на церемонията на MTV VMA в много подобни тоалети. Пресата упорито се опитваше да направи съперници от двете певици, а Кери и Хюстън просто се забавляваха на сцената.

И Джулия Робъртс се появи нарочно в еднакъв тоалет със стилистката си Елизабет Стюарт, за да подчертае, че те са свързани не само от професионални отношения, но и от силно приятелство.

Независимо дали подобни съвпадения са били планирани, или не – примерите за тях са доста:

Джейн Сиймур и Парис Хилтън в рокля на Oscar de la Renta; Джейми Лий Къртис и Сигорни Уийвър в рокли на David Meister; Блейк Чайна и Амбър Роуз в костюм на La Perla

Анна Дел Русо и Джована Баталия в рокли Prada; Джейми Кинг и Ники Хилтън; Обри Плаза и Елизабет Олсън в рокля на Marc Jacobs

Комични ситуации с еднакви тоалети сме виждали неведнъж и във филмите. Добре помним сцената от филма „Сексът и градът“, когато Саманта (изиграна от Ким Катрал) се срещна на червения килим с Майли Сайръс, избрала точно същата рокля. Саманта, която по своя уникален начин искаше да докаже, че мини може да се носи не само от млади “старлетки”, но и от зрели жени, първоначално беше смутена от ситуацията, докато Майли даде истински майсторски клас по поведение в такава ситуация: без снобизъм и повдигнати вежди - само дружелюбност и способност да се смееш над себе си.

View post on Instagram
 

А вие самите попадали ли сте в такава ситуация?

Четете още: Вижте ги! Най-добре облечените звезди на кинофестивала във Венеция