Автор
Люблена Папазова

Катя от "Ритон" носи само дрехи, шити за нея

Катя Михайлова от дует "Ритон" е сред родните знаменитости, които блестят от сцената със свой собствен моден почерк. И то не само сега - във времето, в което чрез социалните мрежи човек може да почерпи идеи от цял свят, но и от през всичките десетилетия, за които "Ритон" е на сцена. Не е тайна, че идейки от гардероба на Катя е "крадял" дори Филип Киркоров. Любопитен детайл е, че всички сценични тоалети в гардероба на певицата са правени по поръчка, а в създаването им участва и самата Катя.


"Аз никога не си купувам дрехи, винаги шия, всичко ми е по поръчка. Дори и в момента в шивашкото ателие завършват последните тоалети за турнето в САЩ и Канада", разкрива певицата. "Ритон" политат към Страната на неограничените възможности на 1 ноември и ще останат там 25 дни, в които ще изнесат концерти на 2 ноември в Торонто, в Денвър - 9 ноември, Лас Вегас - 13 ноември, Чикаго - 15 ноември, Детроит - 16 ноември, Филаделфия - 17 ноември и Сиатъл - 23 ноември.


Като доказателство за това, че Катя винаги е в крак с модата, е един от последните й тоалети, с които блесна на сцената от турнето "Чакаме ви с любов" - сребристата рокля с бухнали в раменете ръкави. Тя се оказа в тон с най-актуалните световни трендове. Катя показа роклята още в края на май в Зала 1 на НДК, а преди месец същият акцент се появи и в есенно-зимните колекции на дизайнера Александър Маккуин и френската модна къща "Сен Лоран". В куфарите за американското турне, освен нови тоалети, очарователната Катя ще добави и няколко ефектни бижута. Украшенията са другата й страст. "Много харесвам бижута и колкото по-масивни са, толкова по-добре", не крие певицата.
Най-вероятно от Америка тя ще се върне и с едно-две нови попълнения за колекцията си от чанти-уникати. Последното турне на "Ритон" в Щатите през 2014 г. съвпаднало с рождения ден на Катя, а Здравко изненадал половинката си с дизайнерска чанта-китара. В колекцията си звездната певица има и други модели под формата на различни предмети.

Четете още: 59-годишната ритонка блесна в минижуп