Автор
Woman.bg

Когато мама вече я няма: Най-странната сватбена рокля

Всяко малко момиченце мечтае един ден да облече красива бяла рокля и да каже „да“ на своя принц пред най-близките си хора. Но понякога животът не ни позволява да реализираме мечтите си и винаги има нещо или някой, който ни липсва. Обаче това съвсем не означава, че не можем да проявим творческо въображение и да приемем суровата истина по красив или странен за другите начин.

Днес научихме за една дама, която предстои да се венчае за мъжа на мечтите си и е безкрайно щастлива, защото дълго време е очаквала този ден. Тя обаче има едно необичайно желание, свързано с булчинската ѝ рокля. Жената, която държи да запази анонимност, се обръща към потребители в интернет, за да ѝ препоръчат шивач, който би се наел със задачата да направи реплика на сватбената рокля на майка ѝ по скица. Родителите на бъдещата булка се венчаят през 50-те години и тоалетът носи духа на това време – красив и изтънчен. Дотук не намирате нищо странно, нали? Подгответе се.



Анонимната дама е твърдо решена да включи един нестандартен за сватбената рокля елемент, а желанието ѝ е продиктувано от най-трагичното събитие в живота ѝ. Съвсем наскоро тя загубила майка си заради тежко заболяване, което не ѝ позволило да доживее сватбата на дъщеря си. И за да ѝ отдаде почит, тя иска за роклята ѝ да бъдат зашити кичури от косата на майка ѝ, които тя събирала през последните години. Бъдещата булка научила, че жената, която ѝ е дала живот, е тежко болна още през 2014 г. От този момент тя започва да отделя в кутия кичури от падащата коса на майка си.



„Честно казано, тогава не знаех защо точно го правя, но сега вече мисля, че знам.“, споделя самата булка.

Четете още: Красавицата и звярът: Любовта между звезда от "Игра на тронове" и неговата избраница