Автор
Woman.bg

Колко често се пере сутиенът и още за поддръжката му

Джон Калео, изпълнителен вице-президент по дизайна на Victoria's Secret, предлага практични съвети за това как да се грижите за сутиените си.

Изберете такава материя, през която кожата да може да диша

Например памук или смесица от памук и изкуствена коприна. Сутиените направени от синтетични материи, като например найлон или ликра, могат да раздразнят кожата и да попречат на движението на въздуха, предизвиквайки зачервявания и сърбеж на кожата.

Ако само от време-на време си слагате дантелен секси сутиен (обикновено от найлон или ликра) това няма да ви навреди.

Търсете безшевни оформящи чашки

Сутиен, който позволява на гърдите ви да подскачат докато вървите може да влоши болката в тях по време на ПМС и да предизвика свръхчувствителност и дори провисване.

Седемте типа женски гърди и какъв сутиен е подходящ за тях

Грешки при носене на бельо

Перете го по правилния начин

Експертите обясняват, че областта около бюста и под мишниците е горещо място, предполагащо към повече изпотяване, затова сутиените е добре да се перат след 2-3 носения.

Избягвайте машинното пране, а го правете на ръка в хладка вода, тъй като барабанът в пералнята ще съсипе еластичността и ще скъси живота на сутиените.

Изоставете го, когато и той ви изостави

Няма някакво константно правило относно колко точно трябва да продължава средния живот на един сутиен, но е добра идея да спрете да го носите, когато еластичността започне да поддава и/или когато постоянно започнете да гласите презрамките, за да ви пасва.