Автор
Woman.bg

Костюми за Хелоуин, които винаги ще са на мода

Началото на октомври ни напомня, че на прага ни е един от най-любимите ни празници – Хелоуин. Макар да не е типично български, той става все по-тачен и по нашите географски ширини. Няма по-хубаво от това за една нощ да се превърнеш в някой друг и да се забавляваш на воля.

Костюмите за Хелоуин всяка година стават все по-пъстри, идейни и красиви. Докато преди векове те трябвало да бъдат възможно най-страшни и ужасяващи, за да изгонят лошите духове, днес те са показател за това колко умело може да се използва модата във всеки един аспект от живота ни.

С наближаването на празника една мисъл обаче не ни дава мира - как да сме възможно най-екстравагантни и в същото време в крак с новите тенденции. Това определено не е лесно. Днес ще се спрем на класическите модели. Тези костюми никога няма да спрат да бъдат модерни и ако се спрете на тях, определено няма да сбъркате.

Жената котка. Латексовият костюм на жената-котка се е превърнал в запазена марка на Хелоуин. Докато за някои мъже той е истински фетиш, костюмът на жената-котка днес има най-различни вариации – от сладко котенце със симпатични малки уши, до секси котка, която събира погледите, щом влезе в стаята.

Вампир. Или също толкова модерното Зомби. Вампирите са едни от най-древните митични същества, които се появяват в приказките и легендите на редица държави. Ето защо са сред най-често избираните костюми за Хелоуин. Хубавото е, че може да постигнете визията на истински вампир с малко средства и ще сте винаги на мода.

Тиква.
Макар да е тривиално, тиквите винаги ще са модерни. Те са символът на Хелоуин и ако се облечете в оранжево, ако не ексцентрични, то поне ще сте в духа на празника.

Дух. Бял чаршаф и дупки за очите – това е първият костюм, който всяко дете облича за Хелоуин. Макар и пораснали, у всеки от нас все още спи хлапето, което иска да е духче поне още веднъж в живота си в нощта на Вси светии.

Вещица.
Абсолютна класика. Историите за грозните вещици в островърхи шапки и метли днес могат да бъдат не само модерни, но и изключително секси. Вещица-изкусителка – кой е казал, че не може?

Домино.
Един от най-бързите начини никой да не ви познае, е с помощта на доминото за очи. То никога няма да спре да е модерно, защото е не само бърз начин да се маскирате, но и доста впечатляващ.

Автор: Пламена Младенова