Автор
Woman.bg

Коя бе най-хубавата рокля на наградите "Златен глобус"?

Вчера вечерта се състоя 76-ата церемония по раздаването на наградите "Златен глобус" – първото голямо събитие от сезона на наградите.

А големият победител на вечерта, събрала под един покрив най-големите величия от света на седмото изкуство, бе филмът "Зелената книга".

Лентата грабна две от най-значимите отличия – за най-добър филм в категория мюзикъл/комедия, както и за най-добър сценарий. Филмът също така донесе на Махершала Али награда "Златен глобус" за най-добър актьор в поддържаща роля.

За най-добра актриса в поддържаща роля бе избрана Реджина Кинг за "Ако Бийл стрийт можеше да говори".

За най-добра драма отличие получи лентата "Бохемска рапсодия", проследяваща живота и творчеството на великия Фреди Меркюри.

Актьорът Рами Мелек, превъплъщаващ се във вокала на Queen, пък получи "Златен глобус" в категория на най-добър актьор в драматичен филм.

При дамите наградата отиде при Глен Клоуз за играта ѝ в лентата "Съпругата".

Оливия Колман спечели "Златен глобус" за най-добра актриса в комедия или мюзикъл за превъплъщението си във "Фаворитката", а Крисчън Бейл получи статуетка за най-добър актьор в същата категория за участието си във"Вице".

Две награди получи и филмът "Рома" на Алфонсо Куарон – за най-добър чужд филм и за най-добра режисура.

Лейди Гага също получи статуетка, но не за играта си, както се очакваше, а за своята песен Shallow към филма "Роди се звезда".

И след като видяхте кои са печелившите на вечерта, ви предлагаме да обърнете внимание и на нашите номинации за най-добре облечени дами на червения килим.

А коя от тях ще спечели, зависи от вас – подкрепете своята фаворитка за най-стилна визия в коментар или чрез гласуване в анкетата!