Автор
Пепа Попова - Пепита

Коя е Наоми Осака и защо е новото лице на Louis Vuitton?

Шампионката по тенис Наоми Осака се превърна в новото лице на модната къща Louis Vuitton. Японската тенисистка и най-добре платеният спортист в света участва в новата рекламна кампания на Louis Vuitton пролет / лято 2021 г. Осака показа закачлива мини рокля, която отразява любовта ѝ към живите цветове и щампи.

Наоми е изключителна жена, която представлява своето поколение и също е пример за подражание за много хора. Кариерата и убежденията ѝ са вдъхновяващи. Възхищавам се на Наоми, тя винаги остава вярна на себе си и не се отказва от ценностите си“, коментира сътрудничеството Никола Гескиер.

View post on Instagram
 


Освен тенис, най-дълбоката ми страст е модата и няма по-емблематична марка от Louis Vuitton“, казва Осака. - За мен е голяма чест да работя с Никола - той е дизайнер, на когото се възхищавам отдавна, а също така имаме взаимна любов към японската култура и стил. Да стана посланик на световна марка като тази за мен е истинска сбъдната мечта. "

View post on Instagram
 

Изключително интересно е да наблюдаваме бързото изкачване на Осака до спортния Олимп. Първата ѝ квалификация в състезание от Големия шлем е през 2016 г., след което Наоми печели US Open и Australian Open два пъти за две години.

Афинитетът ѝ към модата е също впечатляващ. През 2020 г. тя си партнира с японския лейбъл Adeam за седмицата на модата в Ню Йорк, а също така отдаде почит на своето наследство, като носеше ленти за глава на дизайнера Кирби Жан-Реймънд, основател на Pyer Moss. Нещо повече, Осака има изключителен моден инстинкт, който използва като средство за социална активност. Например по време на представянето си на US Open миналата година, където спечели третата си титла от Големия шлем, спортистката бе с маски за лице в знак на почит към тъмнокожите жертви на полицейска жестокост.

View post on Instagram
 

Четете още: Леле - Gucci & The North Face направиха модна серия за планинари!