Автор
Woman.bg

Кралицата спря да носи кожени палта, а ние докога ще продължаваме?

В света на знаменитостите изисканите дрехи от скъпа животинска кожа отдавна са забравени. Все повече от любимите ни звезди стават страстни защитници на правата на животните и заменят естествената кожа в гардероба си с изкуствена. Редица модни брандове също подкрепят тази политика. А от този момента нататък и самата кралица Елизабет II зачерква естествената кожа.

Новината е съобщена от стилиста ѝ Анджела Кели. Дамата разкрива, че Елизабет ще използва само изкуствена кожа, но ще запази дрехите от естествена кожа, които вече има. Сред тях са и такива, които е задължена да облича на официални церемонии. Такава е лилавата роба, която тя носи от деня, в който получава короната през 1953 г.

Кралицата далеч не е единственият член от фамилията, който е решил да се откаже от естествената кожа. Дори може да се каже, че това е тенденция сред дамите от кралското семейство.



Кейт Мидълтън отдавна носи дрехи и аксесоари с изкуствена кожа, а когато си позволява да облече такива от естествена, то тя предварително се е уверила, че животните, от които е направена дадената дреха или аксесоар, не са били убити. Например, красивата ѝ любима шапка е от алпаки, които не са били измъчвани, а са починали от естествена смърт.



Меган Маркъл също е страстен привърженик на правата на животните и носи единствено изкуствена кожа.



Новината беше прегърната от активистите и от директора на Humane Society International. От организацията отправят и апел към гражданието на Великобритания да последват примера на кралското семейство и държавата да се превърне в първата страна в света, която забранява продажбата и покупката на дрехи и аксесоари от естествена кожа.

По същото време у нас въпросът също е актуален. В момента в градинката до парламента тече протест на представители от КАЖИ и Гражданската инициатива за забрана добива на ценни кожи. Той бе стартиран още вчера сутринта, като защитниците на правата на животните и по-специално на норките, се редуват да прекарват часове наред в клетка, за да покажат на какви страдания са подлагани животинките, за да бъдат произведени красиви дрехи и аксесоари. До края на месеца се очертава стотици хиляди животинки да загубят живота си по особено мъчителен начин.

Към протеста в клетката ще се присъединят активисти, сред които и представители на артистичните среди. И докато по света все по-малко животни биват убивани с цел създаване на модни аксесоари, то у нас броят се увеличава. Това сочат данните според организаторите на протеста. Докога ще вървим назад вместо напред?

Четете още: Риана адски секси: Пусна своя марка бельо