По време на Олимпийските игри вниманието на милиони хора по света е обърнато към Бразилия. Копакабана, капоейра, фавели и прекрасна природа. Изводите лесно се налагат – това е страна на контрасти, но едно нещо е неоспоримо – има много красиви жени.

В това ни убеждава и класация, направена от сайта лента.ру на най-успешните бразилски модели в света.

Започваме с един от най-известните модели на Victoria's Secret - прекрасната Адриана Лима. Тя е родена в бразилския град Салвадор Баия. Има африкански, швейцарски, индийски, японски и португалски корени.

Друга бразилка, изкачила се на най-престижните модни подиум по света, е 36-годишната Жизел Бюндхен. В продължение на много години, тя бе цитирана от Forbes като най-високоплатеният модел, поне докато тя не заяви, че е уморена от кариерата си на модел и иска да се посвети на семейството си.

Жизел е родена в град Оризонтина в щата Рио Гранде ду Сул в южната част на Бразилия. Прадедите ѝ са емигранти от Германия, които се заселват в Бразилия през XIX век.

Друг известен бразилски модел, макар и с по-скоро славянски черти, е 34-годишната Ана Беатрис Барос. Тя е родена в бразилския град Итабира в семейство с испански, португалски и италиански корени.

През април 2015 година Victoria’s Secret се обогати с нов ангел – 25-годишната Лаис Рибейро. Смуглата хубвица е родена в град Терезина. Още като тийнейджърка отпътува за Ню Йорк, решена да пробва късмета си на модния подиум. Разбира се, не чака дълго да бъде забелязана – харесват я от Calvin Klein, а оттам следват само професионални възходи за нея.

31-годишната Джейза Чиминацо, родена в щата Рио Гранде, попада в света на модата още на 13 години, като към днешна дата е дефилирала за едни най-известните марки.

На 29 години червенокосата Синтия Дикер е една от най-атрактивните модели на световния подиум. Тя прилича повече на ирландка, но е родена в бразилския град Кампо Бом. Снимала се е за списание Sports Illustrated Swimsuit Issue, дефилирала е за Bebe, Gucci, Yves Saint Laurent, Dolce & Gabbana. Славата не я е главозамаяла и тя активно се занимава с благотворителност.

И друга известна красавица със смесени корени е родена в Бразилия. Алесандра Амброзио е от малкото градче Ерешин в южна Бразилия. Тя е наполовина с полски и наполовина с италиански корени. Тя е лице на брандове като брендов Next, Armani Exchange, Christian Dior и Ralph Lauren и на Victoria's Secret, разбира се.

Изабели Фонтана е на 33 години и е родена пак в Бразилия – град Куритаба, щата Парана. Тя може да завърти главата на всеки мъж и поради това е позирала и за престижния еротичен календар на Pirelli. Дефилира за модни брандове като Hermes и Victoria's Secret.

Моделът Ракел Цимерман, на 33 години, е добре познат в света на модата. Тя започва кариерата си на световните подиуми още на 14 години. За това вероятно роля е изиграла хладната ѝ безупречна красота. Родена е в Бон Ретиро де Сул, а корените ѝ са германски. В свободното си от работа време се занимава с трансцендентална медитация.

27-годишната Емануела де Паула завършва десетката бразилски красавици, носещи славата на страната си по света. Хубавата мулатка е родена в Кабу де Санту Агостиньо и започва кариера на модел още като дете. На 9 години тя вече се е снимала в реклами за супермаркети. През 2009 г. влиза в десетката на най-високоплатените модели на света.

Източник: БГНЕС