Краят на една ера: Мегз затвори бизнеса си

09 януари 2021 | 15:43
72329
14
снимки: Instagram
14

Миглена Каканашева спря модния си бизнес и закри сайта Мегз, съобщи самата тя в социалните мрежи. „На 22.01.2011 създадох саита ни www.megz.eu. Сега на 22.01.2021 ще станат 10 години от съществуването му и на тази дата ще го затворя. Това, което беше MEGZ тези 10 години, вече не е това, в което вярвам. Аз съм различна, времето е различно и казвам сбогом на този период от живота си“, обясни бившата брадърка, която обаче ще продължи да бъде дизайнер.

Както Hotnews.bg многократно писа, бизнесът на Каканашева винаги е бил проблемен. Тя започва с четири магазина в Пловдив, София, Варна и Раковски. В действие влиза и интернет сайт, чрез който майката на Мегз продава дрехи от колекцията на дъщеря си Миглена. Фирмите на Каканашева под името „Мегз“ вече са близо 50, показва справка в Търговския регистър. Всяка от тях бива регистрирана със символичен уставен капитал буквално дни след като предишната е достигнала 49 999 лева оборот.

По този начин фирмата не попада под ЗДДС и не подлежи на задължителна регистрация по смисъла на закона. Дизайнерката дължи през почти всяко свое дружество пари на държавата за данъци, осигуровки и други налози.Заради славата на Мегз клиенти не липсват, но още след първите поръчки заваляват и оплаквания от качеството. Според жалби на клиенти платовете на получените дрехи са изключително нискокачествени, а видът и съставът им не отговарят на посоченото в сайта.

Оплаквания, че не им е платено за работата има и от шивашки фирми, който са наети да ушият дрехите. В резултат Комисията за защита на потребителите (КЗП) налага глоби на управляваната от майката на Мегз фирма.

При проверките е установено, че дружеството използва подправени фактури за покупка на платове и сертификати за тяхното качество. Според заключенията на приходната агенция става дума за спестени данъци за над 40 хил. лв., става ясно от протоколите по делото.

След като констатират нарушенията, данъчните инспектори снемат обяснения от майката на Мегз и издават ревизионен акт. Дизайнерката прилапа и фирми на бившия си любовник Румен Рончев, който пък лежа в ареста, защото двамата пробваха и застрахователна измама, която лесно бе разкрита. Явно проблемите със сайта и фирмите МЕГЗ са накарали Каканашеви да се отърват от тях.

„Това е решение, обмисляно и планирано доста отдавна. Смело съм стъпила на всичко, което градих 10 години, не затварям него. Дори не казвам сбогом и на MEGZ. Само на формата под, която тя работеше. Един ден, ако го усетя, ще го създам по друг начин“, заканва се Мегз в последния си пост.

Четете още: Сузанита на 18: Вижте всичките ѝ трансформации досега!Още по темата

Коментари

14
  01 юни 2021 | 08:57 отговор
 

Гнусната пресметливи ерена(красива ли)! Тя праща първо синчец си от вицове те да убеди хората, че съм грозна, после и двойник на мъжа си да ги убеди че съм Стара, а през това време налива пари, които и трябват за да си по строй апартамента в евтини барбита с които не смее да свърже синчето и мъж ето щото не дай си боже я задминат и тя се гътне! Що за страхлив пресметливи, долна и гнусно същество аз не разбирам! Какво правиш там където не обичаш освен дребни сметки и ад, грозна си ма и Стара, аз може да не съм от твоя тип, но поне не съм тъпа като теб селянка от русите!!!!

 
13 Жаклин Семова
  09 май 2021 | 16:59 отговор
 

Крокодил на черти...

 
12 фен(бивш)
  11 януари 2021 | 15:24 отговор
 

На водопада е,по-евтино.

 
11
  10 януари 2021 | 23:41 отговор
 

Искам да правя секс с Мегс

 
10 Akooo
  10 януари 2021 | 19:54 отговор
 

Mahnete taq groznica I poveche ne q pokazvaite.

 
9
  10 януари 2021 | 17:40 отговор
 

Какво? Не е възможно да си затвори краката! Абсурд!

 
8
  10 януари 2021 | 15:54 отговор
 

Много е държала да ни убеди, че не затваря, защото не е била успешна.

 
7
  10 януари 2021 | 13:00 отговор
 

Така ѝ се пада но зурлата кривокрака. Браво!

 
6 “Фен” на Мегъз
  09 януари 2021 | 20:14 отговор
 

Браво, че ни отърва от боклуците, които продаваше! Въпреки всички доказани измами е странно, че все още е на свобода?!?

 
5 Колю
  09 януари 2021 | 20:12 отговор
 

Разплаках се, след тази изповед, но като данъчен инспектор службата ме зове да калкулирам сумата от оборота на всички 50 фирми на Каканашева, след което да разпоредя дизайнерката да погаси съответното задължение по ДДС.

 

Добави Коментар