Автор
Ева Григорова

Леле, каква уникална рокля: Кейт Мидълтън събра погледите на Карибите

Херцогинята на Кеймбридж се появи с впечатляваща рокля по време на специално събитие в Белиз. Посещението бе част от карибската обиколка на кралската двойка, която двамата предприеха по случай платинения юбилей на кралица Елизабет II.

Бляскавата дреха е на британския моден бранд The Vampire's Wife и струва впечатляващите 2,500 паунда. Марката е собственост на Сузи Кейв - съпругата на рок звездата Ник Кейв.



По време на събитието принц Уилям разкри, че синът на двойката принц Джордж следи международните пътувания на своите родители като отбелязва местата, които те са посетили върху картата у дома.



По време на приема, херцогът на Кеймбридж каза, че е необходимо да запазим "бдителността", необходима за опазване на демокрацията, която в момента поставена на изпитание в Украйна. Той дори повтори обещанието си да "застане с тях в знак на солидарност".



Събитието се състоя на фона на руините на античен град на маите, намиращ се в Белиз.



След Белиз херцогът и херцогинята трябва да заминат за Ямайка и Бахамските острови. Това е и първата съвместна официална обиколка на кралското семейство зад граница от началото на пандемията с COVID-19.

Карибската обиколка на Кейт и Уилям започна с проблеми за двойката след като херцозите бяха принудени да отменят първото си посещение на какаова ферма в Белиз, тъй като беше организиран протест срещу тяхната визита. Причината беше колониализмът и използването на футболно игрище за кацането на кралския хеликоптер. Жителите на Индиън Крийк бяха снимани с табели, върху които пишеше „Принц Уилям, напусни нашата земя“.

По-късно медиите разкриха, че местният народ Q'eqehi Maya е бил в спор с благотворителната организация Flora and Fauna International, на която Уилям е патрон, и местния щат за правата върху 12 000 акра земя.

След трудното начало, Кейт и Уилям избраха друга какаова ферма Белиз. Те се спряха на Che'il Mayan и шоколадовата фабрика в централен Белиз, където научиха за процеса на приготвяне на шоколад.

View post on Instagram
 

Херцозите продължиха своята обиколка с пътуване до крайбрежното село Хопкинс – културният център на общността Гарифуна в Белиз. Уилям и Кейт бяха посрещнати с различни демонстрации на местната култура. Двойката дори се присъедини към празненствата, танцувайки традиционен танц и опитвайки ястието худуту.