Автор
Пепа Попова - Пепита

Летисия Каста изгря отново на подиума след 10 години

Париж отново събра любителите на модата от цял свят, а едно от най-очакваните ревюта в календара на френската столица бе представянето на новата колекция на Jacquemus. През лятото той изненада всички с цветно шоу в средата на лавандулово поле, което буквално взриви Instagram.

View post on Instagram
 

Кадър от ревюто в лавандуловото поле.

Славата на това феноменално събитие с невероятната котешка пътека в лила му гарантира хиляди верни последователи и фенове. А като добавим към това и безумно сладката му кампания с микро чанти, славата на Симон Порт Жакмю надмина всякакви граници.

С днешна дата всички негови фенове резонно очакваха от дизайнера нещо голямо и впечатляващо. И той не ги разочарова – изкара коз още в самото начало на шоуто. Ревюто бе открито от Летисия Каста. Френската манекенка и актриса не бе излизала на подиума от около 10 години, но се справи зашеметяващо със задачата си.

View post on Instagram
 

Жакмю подбра ансамбъл за нея, състоящ се от плетен изрязан топ с едно копче и пола-молив с висока талия в сиво-пясъчен цвят. Компания на Каста правеха не по-малко звездни момичета - сестрите Хадид, Даутцен Круз и Джоан Смолс.
Приглушеният и сдържан тон на колекцията напомняше за морския бряг в студения сезон, когато цветовете стават почти прозрачни. В същото време Жакмю остави силуетите доста съблазнителни и едновременно с това лежерни. Дълбоките разрези, мини дължините, отворената талия и перфорациите успешно балансираха ефирните форми и леки материали. Дори връхните дрехи в колекцията от пръв поглед даваха усещане за релакс и комфорт.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

А ето какво каза за колекцията и успеха си Симон Порт Жакмю:
Грандиозният успех с лятното шоу ме накара да се замисля какво правя в модата? Невероятно е какво се случи… Но все пак е важно да кажа на младите хора днес, че имам успех, но все още имам и съмнения. Затова реших да забавя темпото - да правя лятна и зимна колекции и да ги правя с повече смисъл. Наистина ли ни трябват сто палта, когато можем да използваме десет? “
„Замислих се и върху първото нещо, което някога съм правил. Бях на седем, когато уших от завеса пола на мама и тя ме заведе на училище, носейки я.

Полата с ленен молив в началото на шоуто е личен спомен за това, а платът, от който е направена, е в основата на цялата колекцията.
Работим с един и същ производител на платове от десет години, но той нямаше устойчивата материя, която искахме. Сега вече я има - поради размера на поръчката, която мога да направя. Но знаете ли, не правя това само заради опазването на околната среда, а и за хората - техният ритъм на работа също трябва да има смисъл. Далеч съм от мисълта, че съм зелена марка, но не е и просто маркетинг. Мисля си, че трябва да бъдем повече като нашите баби и дядовци: имаме градински домати - ядем домати. Мисля, че трябва да се върнем към нещо по-чисто и семпло и да правим дрехи, които ще издържат.
Това е част от посланието на Jacquemus, което заслужава да бъде чуто.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram