Автор
Пепа Попова - Пепита

Louis Vuitton Resort 2022: поглед в едно прииказно бъдеще

Това е втората Resort колекция на Никола Гескиер за Louis Vuitton без истинско ревю пред публика. Преди година, в първите месеци на пандемията, той снима в студио, а този път засне късометражен филм в Axe Majeur, парк за скулптури извън Париж, създаден от покойния израелски художник Дани Караван. Както обикновено, избраната локация се състезава по мащаб, величие с предишните места, избирани преди пандемията от Louis Vuitton. Тези, които някога са били в парка, казват, че всеки там чувства безвремие. Посетителите изглежда се оказват в някакво несигурно бъдеще или в някаква минала утопична визия за бъдещето. Всеки, запознат с творчеството на Гескиер, добре знае, че това описание отразява неговия десетилетен интерес към научната фантастика и космоса, който определено дава своя отпечатък върху стила на Louis Vuitton.

View post on Instagram
 

Монументалният фон определено съответства на колекцията, вдъхновена отчасти от зараждащата се възможност за космически туризъм. Всъщност Гескиер признава, че перспективата за пътуване в космоса вдъхновява анахроничните принтове и щампи, присъстващи в много от предложенията му. Колекцията включва и парашутни гънки в мини рокли, подплатени ватирани панталони като скафандри и определно отдава почит към емблематичния винил на André Courreges, френски дизайнер, чиито дизайни от космическата епоха на 60-те години все още (половин век по-късно) се възприемат като футуристични. Гескиер е еднакво развълнуван от перспективата за възраждане на живота след пандемията тук на земята.
„Това е много оптимистична и радостна колекция“, каза той. "Това е празник."

View post on Instagram
 

Настроението на дизайнера се отразява в интересните топове и поли с „пера“ и коктейлни рокли, искрящи като диско топки, копринени блузи с пелерини на гърба, комбинирани с поли молив и панталони с висока талия, които се вписват перфектно в естетиката на ежедневния шик.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 



Независимо, че гости нямаше на терен, Гескиер не забрави своите музи и любими дами, правейки ги съпричастни с шоуто, като им изпрати малки подаръци. Мария Бакалова бе сред дамите, които също получиха този специален комплимент от Louis Vuitton. Тя не пропусна да сподели вълнението си от това във своя профил в Instagram.

View post on Instagram