Любимите дрехи и аксесоари, които вредят на здравето

29 март 2017 | 08:15
13892
4
4

Модата има цена и този материал ще ви убеди, че тя не се измерва само в пари. Оказва се, че едни от любимите ни дрехи и аксесоари сериозно застрашават здравето ни.

Кои са те, може да видите в следващите редове:

Тесните дънки

Тесните дънки са задължителен елемент в гардероба на всяко съвременно момиче, но истината е, че носенето им крие, неподозирани от мнозина, рискове. Те могат да причинят забавена циркулация на кръвта, разширени вени и дори проблеми с храносмилането. Прекалено тесните панталони притискат нерви, поради което могат да доведат до скованост и болка в бедрата.

Затова следващия път, когато обикаляте магазините за нови дънки, се замислете кое е по-важно за вас – извивките ви да са секси подчертани или да сте здрави.

Високите токчета

Скорошно медицинско проучване сочи, че жените страдат четири пъти по-често от проблеми с краката отколкото мъжете. Болките в ставите, мазоли, остеоартрит, скъсяване на ахилесово сухожилие, болки в петите, в ставите на големите пръсти и увреждане на нервите са само част от последствията, до които водят високите токчета.

Друго проучване пък разглежда последиците от носенето на 7-8-сантиметрови токове всеки ден. Изследователите откриват, че когато кракът е постоянно в позиция с повдигната пета нагоре и пръсти, сочещи надолу, жените променят начина си на ходене, което е свързано с опасност от трайни увреждания на мускулите на крака.

Прашките

Ако често носите прашки, трябва да знаете, че те могат да доведат до сериозни здравословни проблеми като хемороиди, вагинални инфекции, а също и възпаление на кожата в областта на гениталиите.

Ако прашките са от синтетична материя, проблемите могат да са още по-сериозни. Причината е, че синтетиката може да провокира и някои заболявания като дисбактериоза, бактериална вагиноза и кандидоза (млечница). Затова ако сте твърдо решени да продължите да носите прашки, поне залагайте на такива от 100% памук. Тесният сутиен

Проучване, проведено от производител на дамско бельо в Барселона, сочи, че голяма част от дамите не подбират подходящия размер сутиен.

Изборът на грешен размер сутиен не само не влияе естетически добре на визията, но и може да причини сериозни здравословни проблеми.

При прекалено стегнат сутиен кръвообръщението се затруднява, а прекомерният натиск на бельото може да доведе до увреждане на мускулите и сухожилията на гърдите.

Силно стегнатият сутиен също така предизвика уплътнения в тъканите на млечната жлеза.

Ако видите, че кожата ви е зачервена или раздразнена, след като махнете сутиена си, значи той  не е подходящият за вас размер. За да подберете точния за вас, трябва задължително винаги да мерите, а да не купувате на око и освен това когато го облечете – вдишайте и издишайте няколко пъти, за да се убедите, че не го усещате прекалено стегнат.

Препълнената дамка чанта

Тежката дамска чанта вреди на стойката и не просто загрозява вида ви, но може да причини и изкривяване на гръбначния стълб.

Носенето на препълнената чанта на рамото се отразява главно върху трапецовидния мускул и съответно е възможно да провокира спазми и болки в него.

Коментари

4 статията е за развлечение
  31 март 2017 | 17:53 отговор
 

Голяяяма драма къде е сложила или не запетайката! Като сте такива даскалици- хайде съм училището, че там имат нужда от "толкова" компетентни. Щом под статията не е вашето име явно има защо, така че стига се напъвайте, че хептем ще замирише......

 
3 G
  31 март 2017 | 16:44 отговор
 

Не трябва да има запетая, факт. Но иначе статията е ОК, ама тези неща ги знаем. Може да пишете нещо по-нестандартно, което не е толкова често срещано.

 
2 Ива
  30 март 2017 | 22:14 отговор
 

Определено запетаята е излишна.

 
1
  29 март 2017 | 15:36 отговор
 

"истината е, че носенето им крие, неподозирани от мнозина рискове." - абе, Роси, хайде да вземем да го научим вече този български, а?! крие какво? - неподозирани от мнозина истини - "неподозирани от мнозина" е определение на "истини"... к'ва е тая запетая???!

 
 
Роси
30 март 2017 | 12:16

Има запетая преди "неподозирани от мнозина", защото това е обособена част, въведена чрез страдателното причастие "неподозирани".

Добави Коментар

Най-четени