Представянето на круизните колекции на различни и интересни места по света се превърна в тенденция сред големите в модата. Този сезон Christian Dior пътува до Маракеш, Miuccia Prada демонстрира своята колекция в Ню Йорк, а италианската марка Max Mara се отправи към Берлин.
Германската столица бе избрана с причина. Тази година целият свят празнува 30-годишнината от падането на Берлинската стена, което бележи не само обединението на Германия, но и на целия свят, както и възраждането на този велик град.

View post on Instagram
 


"Берлин е гостоприемен за изкуството", казват в "Макс Мара". "И местната архитектура е чудесен източник на вдъхновение за всички творчески хора."
Архитектурният дизайн винаги е бил един от ключовите елементи в колекциите на Max Mara, а избраната локация - Neues Museum, се превърна в идеално място за премиера на новата колекция.
В круизната линия Max Mara успешно съчетават своето собствено ДНК с атмосферата на Берлин, неговите известни жители и наследството на самия музей. Например, използването на метализирани нишки в колекцията е препратка към древни експонати, съхранявани в Neues Museum.

Костюмите със заострени рамене и широки панталони са знак на почит към актрисата Марлене Дитрих и музиканта Дейвид Бауи. Първата е родена тук, а вторият - в Берлин прекарва един от най-креативните и плодотворни периоди от живота си.
Звездата на колекцията спокойно можем да наречем "Берлинското палто". Невероятна архитектурна кройка, чист нюанс, подчертани рамене и спретнато пришити цветя.

View post on Instagram