Автор
Пепа Попова - Пепита

Мелания Тръмп шашна света - вижте как беше облечена по време на конгреса на Републиканската партия

Политическият живот в САЩ набира скорост. Следващите президентски избори се очакват в страната в края на есента, а кандидатите от двата лагера стават все по-активни. Онзи ден Републиканската партия проведе своя конгрес, на който бе решено Доналд Тръмп отново да стане техен представител в надпреварата. Въпреки глобалните решения, които бяха взети тези дни, Мелания Тръмп и нейният гардероб се превърнаха в една от основните новини.
По време на конгреса първата дама на САЩ показа три визии, всяка от които събра много коментари, а някои дори се превърнаха в мем. Всичко започна с костюм във военен стил на британската марка Alexander McQueen. Кройката с подчертана талия и линия на раменете напомня на много от образите на военните диктатори от 20-ти век. Имаше дори сравнения с фашистки униформи.

View post on Instagram
 



Няколко часа по-късно г-жа Тръмп напълно промени имиджа си, появявайки се в рокля в цвят фуксия на американската марка Jason Wu. Тук упреците бяха в посока прекомерната яркост и инфантилност, които са неподходящи при подобно събитие. Двете панделки в кръста също не се харесаха на потербителите на социалните мрежи.

View post on Instagram
 

„Истинската експлозия“ в мрежата обаче създаде третият образ на Мелания Тръмп. Флуоресцентната зелена рокля от плисиран-креп от колекция пролет/лято 2020 на Valentino бе сравнена с хроматичен екран и се превърна в платно за народното изкуство. Изглежда, че довереният стилист на първата дама -Ерве Пиер е забравил основното правило за обличане пред телевизионни камери: Никога, никога не носете тоалет в цвета на зеления телевизионен екран.

View post on Instagram
 

70-минутната реч на президента предостави на интернет ползвателите достатъчно време и кадри на Мелания, които да я превърнат в мем, проектирайки върху роклята й широк спектър от шеги, заглавия, пандемични диаграми и социално-наболели проблеми през празната предна част на роклята. Един от потребителите на Twitter избра да покрие тоалета със статистика на починалите от коронавирус, а други прожектираха видео на демократичния опонент на президента Джо Байдън.