Автор
Пепа Попова - Пепита

Мода за напреднали: Iris Apfel в една неочаквана модна колаборация

Има дами, които чрез стила и увереността си доказват, че възрастта не е нищо повече от цифра или просто тривиален въпрос. Всъщност, една от 50-те най-добре облечени жени в света навършва 100. Какъв по-добър начин да се отбележи подобен юбилей от анонсирането на колаборацията Iris Apfel x H&M!!!
За стилната Айрис Апфел възрастта не е нищо друго освен число, а тя е живото доказателство за това твърдение.

View post on Instagram
 

Често наричана „рядката модна птица“, 100-годишната нюйоркчанка е една от най-старите модни икони. Известна с носенето на огромни очила с черни рамки и безброй аксесоари, Айрис не се страхува да бъде различна и смела.
Айрис е родена през 1921 г. в бетонната джунгла на Ню Йорк. Учила е изкуство и мода в известни университети в САЩ, а последвалата й кариера е вдъхновяваща като стила й. Тя е самоделна бизнесдама, икона на стила, моден дизайнер и интериорен декоратор. Винаги е успявала по различните си кариерни пътища с нейното добре известно „защо да бъде скучно?“ поведение.

View post on Instagram
 

Да, Айрис е била винаги най-силна в това да нарушава правилата, водена от принципа на Мечо Пух „Колкото повече, толкова повече“. И тази нейна житейска философия е изразена най-ярко в начина й на обличане, благодарение на който тя никога не остава незабелязана. Нещо повече тази смелост и нейният изключително оригинален стил са оценени през 2013-та, когато The Guardian я включва в класацията за “Най-добре облечените хора над 50”. Година по-късно режисьорът Албърт Мейзълс заснема документалния филм Iris, разказващ за живота и модните й правила. На 97 години интериорната дизайнерка Айрис Апфел подписва първия си договор с една от най-големите модни агенции - IMG, чиито модели са сестрите Хадид, Кейт Мос и други популярни красавици. През последните години 100-годишната икона се появява в редица списания, едно от които е италианския Vogue, и дори създава своя линия грим в колаборация с гиганта в този бранш MAC Cosmetics.

Ако искаш да останеш млад, трябва да разсъждаваш като млад човек. Да се радвам на света, да бъда любопитна и да се смея - това е моята тайна. “– казва Апфел.
Нейната естетика на ярко облекло, наслояване, множество забавни аксесоари и дебели, кръгли, извънгабаритни очила е наистина единствена по рода си и това я прави своеобразно вдъхновение за хората по целия свят да създават и празнуват своя собствен стил, в който се чувстват най-добре.
"Стилът няма нищо общо с харченето на много пари. Не става въпрос за това какво или кой носиш, а как се чувстваш, когато носиш нещо. Стилът е себеизразяване и преди всичко отношение", казва Айрис.

View post on Instagram
 

Тя е истински пример за това, че стилът и вдъхновението могат да бъдат открити навсякъде – независимо от цената.

С това сътрудничество ние празнуваме уникалната и необикновена жена и нейния креативен и дързък стил“, казва Ан-Софи Йохансон, креативен съветник в H&M. „Тя показва истинското предназначение на модата, а именно да изразяваш себе си, докато се забавляваш.

View post on Instagram
 
View post on Instagram